GOSPODIN MIKRO Injekcijama testosterona udvostručio duljinu svog nježnika

Navodno žene uvijek brinu zbog kilograma, a muškarci zbog centimetara. A ima i onih koji počnu brinuti puno prekasno pa moraju punih devet mjeseci primati injekcije testosterona kako bi svoj penis izveli iz puberteta.

34-godišnji Pakistanac liječen je zbog stanja u kojem njegovo tijelo ne proizvodi dovoljno “muškog hormona”, zbog čega mu se penis nije normalno razvio.

Muškarac je pomoć potražio u Sveučilišnoj bolnici Aga Khan u Karachiju. Na početku je tražio pomoć zbog činjenice da mu ne rastu brada, dlake ispod pazuha niti stidne dlake. Osim toga učinilo mu se da ima puno manje jutarnjih erekcija nego što je mislio da je normalno.

Pokazalo se da ima i vrlo mali penis, na razini 12-godišnjeg dječaka, te da nikada nije ejakulirao.

Dijagnosticiran mu je hipogonadizam, stanje koje se najjednostavnije može opisati kako nemogućnost tijela da proizvodi dovoljno testosterona, iako je prilično neuobičajeno da se to stanje muškarcu dijagnosticira tako kasno u životu.

Ćosav, piskutavog glasa…

Stanje se može pojaviti tijekom razvoja fetusa i u tom slučaju genitalije genetski muške dojenčadi mogu zaostati u razvoju i na kraju izgledati kao vagina, mogu biti “dvosmislene” ili jednostavno mogu biti nerazvijene. Hipogonadizam se može pojaviti i kasnije u životu, a ako se to dogodi prije ili tijekom puberteta, može dovesti do izostanka rasta dlačica na licu i po tijelu, smanjene veličine penisa i testisa ili takavog muškarca zaobiđe i mutiranje glasa.

Pacijent, čije je stanje opisano u časopisu British Medical Journal Case Reports, imao je nekoliko od tih simptoma. Nakon što su ga u početku liječili zbog njegove brade, liječnici su otkrili da mu je penis dugačak samo 5 centimetara, otprilike iste duljine kao i kod dječaka koji još nije ušao u pubertet. Njegovi testisi također su bili tek oko polovice veličine za čovjeka njegove dobi.

Nakon testiranja njegovih razina testosterona liječnici su otkrili da iznose 55,99 nanograma po decilitru (ng / dL), daleko ispod 270 do 1.070 ng / dL, koliko prosječno imaju muškarci njegove dobi. Da bi to pokušali riješiti, liječnici su ga stavili na terepiju hormonskim injekcijama u trajanju od devet mjeseci.

Na kraju liječenja otkrili su da mu se duljina penisa gotovo udvostručila do 9,5 centimetara, a veličina njegovih testisa također se udvostručila na 20 mililitara. Iako nema mnogo zabilježenih slučajeva muškaraca koji toliko dugo čekaju na tu dijagnozu, liječnici misle da ovaj pacijent vjerojatno nije jedini.

U svakom slučaju, ukoliko ste i dalje zabrinuti zbog centimetra il’ dva za koja mislite da bi vam baš dobro došli, nemojte ovaj tretman isprobavati kod svoje kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.