GENTLEMAN ZA VOLANOM: Stil vožnje i komfor

Način i i stil vožnje znatno definira vaš karakter i vašu osobnost. Ukoliko vozite terenac i to off road putevima onda u prvi plan dolazi vaša snalažljivost upravljavnja vozilom, promišljenost i predviđanje situacija koje vam mogu doći. Ukoliko ste vlasnik sedana, limuzine ili bilo kojeg drugog sofisticiranog automobila ne vozite agresivno i ne razbacujte se “konjima” na cesti.

Agresivne vožnje, brze vožnje, riskantne vožnje, jurcanja amo tamo stvar su prošlosti, opasna su i vrlo često predmet dokazivanja neiskusne djece čiji dozvole još uvijek imaju mokre tinte na sebi.

Mnogi vozači danas svjesni su okoliša i utjecaja koji njihovo vozilo ima na okoliš, stoga je i njihova vožnja prilično konzervativna. Što znači da voze praktično, dijele vožnju s kolegama, prijateljima te uvijek iskorištavaju sve opcije koje im donose uštedu goriva i energije.

Svi oni koji pak žele impresionirati prijatelje, kolege, pripadnice suprotnog spola umjesto škripe i paljenja guma, jurcanja neprilagođenim brzinama impresionirajte ih svojom praktičnošću i umjetnošću vožnje s malom potrošnjom vozila.

Unutarnji komfor

Bitno je da se u vašem automobilu osjećate komforno i bez previše ometaja ukoliko želite obaviti neku radnju osim vožnje. Pod radnjom mislim na promjenu pjesme ili stanice, zatim unijeti novu lokaciju u GPS i slično. Naravno da nećete miješati koktele za vrijeme vožnje. To neka rade putnici.

Današnji moderni automobili manje više opremljeni su  raznim gadgetima i doista dobivaju epitete pametni, baš poput telefona ili kišobrana. Na vama je da interijer i komfor vožnje prilagodite sebi i svojim putnicima, te da ste za razliku od mnogih doista u 21 stoljeću. Pri tome vam nije potrebno kupovati novi auto, već renovirate svoje postojeće vozilo s recimo Android Auto kitom. Time dobivate mnoge mogućnosti pametnih automobila, a vaši će putnici moći komunicirati s vašim vozilom uz pomoć vlastitih svakodnevnih gadgeta.

Vaše vozilo može biti i svojevrsni multimedijalni centar s pristupom internetu na duljim putovanjima, a na koji će se vaši zadovoljni putnici, kolege, prijatelji ili članovi obitelji spajati putem bežične mreže.