GENTLEMAN U KUHINJI Vakumiranje hrane bez upotrebe vakumirke

Ovo je jedan od onih trikova, a za vakumiranje hrane, koji izazivaju reakciju – pa kako se ja toga nisam sjetio! Da, u ovom video naučite kako vakumirati hranu u vrećici bez upotrebe vakumirke ili uređaja za vakumiranje. Potreban vam je samo voda, malo veća posuda i vrećice s patentnim (zip) zatvaračem. To sve ionako već imate u kuhinji.

Idealno je spremanje namirnica prije dubokog zamrzavanja, ali isto tako za kratkoročna spremanja u frižider, jer znamo da su upravo one bakterije u zraku, zajedno sa kisikom potrebne za pokretanje procesa kvarenja hrane.

Mislim da nema potrebe za detaljnijim analizama i objašnjenjima procesa? Ako mislite da treba, onda vjerojatno kuhinja nije mjesto za vas.

Dodajmo samo da bi ovo mogao biti i odličan načina za proces takozvanog pacanja mesa prije roštilja. Marinirajte i začinite svoj steak ili bilo koje meso po želji, stavite ga u vrećicu, vakumirajte i pustite nekoliko sati, ili preko noći, u frižideru da se svi začini i okusi sjedine sa mesom.

Želite li pak postati pravi znanstvenik u kuhinji, počnite pratiti SeriousEats. Vaša obitelj i prijatelji će vam biti zahvalni.