Mali glazbeni vodič inauguracije Donalda Trumpa

Poznato je da skoro pa cijela A-lista svjetski poznatih glazbenika odreda odbila gostovati na inauguracija Donalda Trumpa. Čak je i tribute band Brucea Springsteena The B-Street Band ljubazno odbio poziv.

I doista pitamo se, a tko je ostao? Neki kritičari budućeg predsjednika SAD govore da je izbor glazbenika koji će uživo nastupati na ovom političkom događaju bio na nivou – svatko tko se prijavi – svira.

Iskreno politika, inauguracije nas ne zanimaju nešto previše, no zanima nas glazbena scena koja će obilježiti ovaj dvodnevni događaj kojeg će popratiti svi svjetski mediji.

Ne brinite, ni i mi ovdje za neke od njih još nismo čuli.

Toby Keith

U SAD-u je Toby Keith poznat kao “vodeći nacionalni jingoist”. Ok, što ili tko je jingoist? Uglavnom nakon Wikipedije, Merriam-Webster rječnika došli smo do zaključka da se radi o ekstremnom šovinizmu, odnosno arogantnom obliku nacionalizma. Da, imamo i mi takve u Hrvatskoj.

3 Doors Down

3 Doors down je post-grunge band poznat iz 2000. godine po hitovima “Kryptonite” i “When I’m Gone”. Ovdje su završili jer su se među domoljubima proslavili raznim glazbenim promocijama Nacionalne garde.

DJ Ravi Drums

Samoprozvani solo bubnjar budućnosti. Iako je DJ Ravi Drums prilično talentiran ne pronalazimo nikakva domoljubna obilježja i preferencije, već jednostavno smatramo da mu je ovo idealna prilika za napredovanje u karijeri.

Sam Moore

Soul pjevač prije poznat kao dio dvojca Sam and Dave kaže da je u svojih 81 godini života naučio da živi u prekrasnoj zemlji i da moraju svi zajedno sudjelovati u “make America great again” projektu.

Jackie Evancho

Ima 16. godina i cijelu kratku i nezrelu karijeru posvetila je pjevaju najžešćih domoljubnih pjesama.

The Piano Guys

Iskreno, nikad čuli za njih, ali vjerojatno backup opcija nakon što su 2CELLOS odbili sudjelovati na ovom političkom događaju.