ZNANJE JE IN Velikim finalom od čak 25 ekipa završena je 3. sezona Pub Quiz Čakovec

U 10 jesenskih kola, od 1. rujna pa sve do 17. studenog svakog tjedna je preko 25 ekipa sudjelovalo na kvizaškim natjecanjima u Starom Hrastu. Ukupno 37 različitih ekipa i preko 160 igrača pokazali su da je ovaj tip zabave iznimno popularan.

Nakon 10 kola saznali smo tko su najbolji kvizaši u Čakovcu, a to je ekipa “Tiblica”. Četiri igrača i mlada igračica u 10 kola pokazali su svoju premoć i sa šest prvih mjesta, jednim drugim i dva treća pokazali svoje znanje. Uz Tiblicu, u fotofinišu 3. sezone Konjokradice su nadoknadile zaostatak nad novom ekipom Samo Što Nismo i preskočili ih ujedno odnijevši i pobjedu ovog četvrtka.

Krešimir Biškup, Pub Quiz Čakovec

Pub kvizovi su proteklih godinu dana uzeli maha u Hrvatskoj, ali i svijetu, gdje se kvizanje, natjecanje u znanju pojavljuje kao iznimno popularan način zabave. U cijeloj Hrvatskoj, od Preloga i Čakovca, pa sve do Iloka, Osijeka i Splita, kvizovi se organiziraju u kafićima, restoranima, kavanama i knjižnicama. Postoje individualni kvizovi, grupni i momčadski, mješane ekipe, ili pak po želji igrača.

pubkviz_finale-12

Obično na pub kvizovima sudjeluju ekipe sa 2 – 5 igrača, igra se do 2 sata, a odgovara se na 30 – 100 pitanja, ovisno o tipu kviza. U Čakovcu je definitivno najpopularniji kviz u Starom Hrastu gdje je održano 32 kviza kroz isti broj tjedana od veljače pa sve do studenog.

Vrijeme za Humanitarni Pub Quiz

Krajem studenog, u Čakovcu je vrijeme i za “movembarski” pub quiz koji u Hrastu suorganiziraju i Rotaract Club Međimurja, a namijenjen je povećanju svijesti o problemu raka prostate i općenito pomoći Županijskoj ligi protiv raka.

Vidimo se 24. 11. i na velikoj dobrotvornoj zabavi uz znanje, kviz i grupno natjecanje.