BRADONJE STOP! ‘Ne možeš na utrku ako nisi glatko obrijan’

Šef profesionalnog biciklističkog tima Sport Vlaanderen-Baloise iz Belgije misli da se bradati muškarci nikako ne uklapaju u ‘eleganciju biciklizma’.

Sportski direktor Walter Planckaert u tekstu objavljenom u dnevnom listu Het Nieuwsblad piše da je “poduzeo tu mjeru u ime elegancije biciklizma”.

Sport Vlaanderen-Baloise natječe se u europskim utrkama, ali često dobiju pozivnice i za natjecanja u najvišoj ProTour kategoriji. Kad sljedeći put stigne slični poziv, belgijski će biciklisti prije toga trebati na temeljito brijanje.

“Mi smo biciklistička ekipa, a ne motocross ili ragbi tim. Sline i ostaci hrane u bradi biciklista usred utrke – to je odvratno”, piše 69-godišnji Planckaert.

Simon Geschke – Team Giant-Alpecin

U danima kad se aktivno bavio biciklizmom osvojio je Tour of Flanders, a sada kaže da nije protiv brade od nekoliko dana, ali nikako nije za pravu, dugačku, bujnu i njegovanu bradu.


Ako se neki vozač iz njegove ekipe ne želi pridržavati novog pravila, morat će potražiti neki drugi tim, istaknuo je.

Da se njega pita, zabranio bi nastup poznatom njemačkom bradatom vozaču Simonu Geschkeu, ali i Slovaku Peteru Saganu, koji je prošle godine osvojio upravo Tour po Flandriji vijoreći ponosno svojom “spektakularnom bradom”, pišu sportski mediji.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO:
TECATE PIVSKI ZID Reklama za pivo koja je eliminirala jednu od Trumpovih najbedastijih prijetnji svijetu
Teme ovog članka bile su:
, , ,
Još od Genial Denial

MOĆ VOLJE Rođen je bez ruku i nogu, ali njegove fotografije govore više od tisuću riječi

Pogledate li radove indonezijskog fotografa Achmada Zulkarnaina prije nego vidite njega, nikada...
Pročitajte više o priči

Odgovori