Dvoje je ljubavnika prodalo sve što je imalo te kupilo brod koji je potonuo dva dana nakon početka putovanja

Ovo je jedna tužna, ali i ironična ljubavna priča o paru čiji je brod potonuo, no ne i njihovi snovi.

Nikki Walsh i Tanner Broadwell prije nekih godinu dana odlučili su da im je dosta posla te da žele početi živjeti punim plućima. Nikki ima 24 godine, Tanner 26.

“Kako da živimo punim plućima kada veći dio dana moramo raditi i kad moramo toliko puno plaćati samo da bi živjeli normalno”,  izjavio je Tanner za New York Post.

Nikki ga je nadopunila “Većina onoga što radimo odlazi na izgradnju doma. Mora postojati neka druga opcija”.

I tako je mladi par odlučio prodati sve što je imao, sav interijer, namještaj i automobil te su kupili 49 godina stari brod u Alabami, a gdje su živjeli. Njihova je želja da brodom oplove cijeli svijet.

Ubrzo nakon toga par je preselio na tek kupljeni 8 metarski brod koji je bio vezan u marini u gradiću Tarpon Springs na obali Floride. Tamo su živjeli nekoliko mjeseci s dvogodišnjim psom Remyem te su sakupljali zalihe za njihovo putovanje oko svijeta.

Kada su zakupili zalihe za putovanje do Kariba otisnuli su se prema pućini, no, samo dva dana od početka njihove avanture brod  se prevrnuo na pješćanom sprudu u vodama koje pomorci zovu Johnov prolaz.

“Mislili smo da je kanal baš tu gdje smo plovili, no nije bio” rekla je Walsh za New York Post, također je spomenuo da su imali i kompas i kartu pomorja.

No, lokalni pomorci na samom su početku novinama izjavili da se kanal i pješćane barijete uz kanal svako malo sele diljem Johnovog prolaza.

Prije napuštanja prevrnutog broda sjećaju se da su jedva uzeli nešto za odjenut, bitne dokumente i stvari za psa.

“Uzela sam psa, njegovu hranu i sve što mu je potrebno”, rekla je Walsh, “Nije zaslužio da ide dalje bez svojih omiljenih igračaka”.

Uglavnom, par je izjavio da su neiskusni u jedrenju, te da nemaju nikakvo formalno obrazovanje, a opet uputili su se na put oko svijeta nakon svega par mjeseci od kupnje broda.

Danas traže putem GoFund kampanje iznos od 10 000 dolara kako bi spasili brod te naravno pokušali sve iznova. Tri dana od početka kampanje sakupili su više nego im je potrebno.

Možda da ipak stanu malo na kočnicu, sakupe nešto pomorskog iskustva.