DUO COCKTAIL Gospodo, ovo je savršena čaša za svako alkoholno piće, a pogledajte zašto

Čaša koja će vam uživanje u omiljenom alkoholnom piću dignuti na jedan novi nivo.

Evo nekoliko, pa nazovimo, problema koje rješava ova čaša. Prvo dulje zadržava željenu temperaturu tekućice, odnosno dozvoljava da svoje piće držite u ruci, a da ga pritom ne grijete svojom temperaturom. Drugo je što će led u piću biti postojaniji i kvalitetnije će rashladiti piće bez topljenja i razvodnjavanja istog.

Nadalje rješava problem kondenzacije s vanjske stijenke i ostavljanje tragova na podlozi. Na kraju rješava problem konzumiranja toplih pića, što znači da netom kuhani vrući čaj s rumom možete držati u ruci bez da se opečete.

Naime, ove su čaše ručno rađene od borosilikatnog stakla. A to je staklo koje sadrži nekoliko postotaka borova oksida te se odlikuje malim temperaturnim koeficijentom linearnoga rastezanja te je vrlo je postojano prema naglim promjenama temperature. Da pojednostavimo, radi se o vatrostalnom staklu.

Uz korištenje vatrostalnog staklo ova je čaša rađena tako da ima dvije stijenke između kojih se nalazi zraka koji služi kao izolator temperature. Čaša je dizajnirana da se može u nju staviti kugla leda promjera 50 milimetara, a za što dobivate i pripadajuće kalupe za izradu leda.

A dobro znamo da su takve kugle leda idealne za hlađenje piće bez naglog topljenja leda.

Unutarnje stijenke čaše također imaju prigodne oznake za svakih 30 mililitara pića tako da će vam priprema raznih koktela ići kao od šale.

Čaše se isporučuju u paru, s pripadajućim kalupima za led, a iste možete naručiti po cijeni od 36 dolara, plus 15 dolara dostave za Hrvatsku, ako poduprete njihovu Kickstarter kampanju, koja je već sada, 17 dana do isteka, dosegla skoro pa deseterostruku traženu vrijednost, što pak nam govori da se doista radi o odličnom proizvodu.