Robot koji slaže vašu odjeću za manje od minute

Robot koji slaže odjeću

Gentleman s neurednom košuljom? Baš i ne. Znate li ikoga tko voli slagati odjeću? Ni mi, pa ako znate koga slobodno proslijedite kontakt:-) No, zanimljivo rješenje ipak postoji. Predstavljamo FoldiMate, robot koji savršeno slaže vašu odjeću za manje od minute!

Prijatelj koji vam slaže odjeću?

Punim imenom “Your Laundry Folding Friend”, ovaj robot voli ono što većina nas ne – slagati odjeću. I ne samo to, posao će obaviti bolje nego što ste ikad mislili da je moguće. Tako kažu na službenoj webstranici www.foldimate.com, pa evo što FoldiMate sve može:

  • Jednostavan je za korištenje, može ga koristiti bilo tko
  • Nivo urednosti složene odjeće zadovoljit će i najstrože profesionalce
  • Štedi vrijeme. Slaže odjeću čak dva puta brže nego što to traje kada je slažemo ručno (koliki god profesionalac u slaganju veša bili)
  • Ravna bore. Da, čak i one na košuljama
  • Parfimira i omekšava odjeću (priznajte, da li vam je ikada palo na pamet da to radite?!)

R2D2 specijaliziran za odjeću

Dimenzija 71 x 81 x 79 centimetara, težine oko 30 kilograma, ovaj robot razvrstava odjeću u manje od pet sekundi (da, dobro ste pročitali). Slaže je u otprilike deset sekundi po komadu, te ravna bore u između dvadeset i tridest sekundi po komadu. Slaže gotovo svu odjeću, hlače, košulje, majice, ručnike, a u spremnik stane od deset do tridest različitih komada. Ne slaže jedino velike komade poput plahti, ili male poput čarapa, ali to bi mogli i preživjeti. Iako ravna bore, ne pegla odjeću no zato je slaže savršeno uredno. Najbolje ga je smjestiti na perilicu rublja, glasan je otprilike kao prosječan printer i kažu da postoji tek 1% mogućnosti da uništi vašu odjeću. Pa, zvuči sasvim dobro, zar ne?! Cijena FoldiMate robota iznosi između 700$ i 850$ ovisno o modelu, a hoće li biti dostupan i u Hrvatskoj ovisi o količini rezervacija koje pristignu. Podržava i WiFi, ali nismo našli informaciju što točno to omogućuje.

Eh, kad bi samo još postojao i robot koji sve to slaže u ormar:-)