Gospodo, bliži se kraj svijeta, a ovo je droogar kojeg želite imati kraj sebe

Ako se doista bliži kraj svijeta onda se trebao naoružati samo najboljim alatima. Moto Droog 3 jedan je od njih.

Možda ta apokalipsa i neće izgledati baš poput filmova o zombijima ili filmova o tko zna kakvim smrtonosnim virusima, ali kako stvari stoje ljudska populacija poprilično raste, a kad je negdje gužva dolazi do kojekakvih iskrica. U zadnje vrijeme ovdje dolje na površini naše plave planete redovito iskri.

Uglavnom Moto Droog 3 je vizualno i konceptualno zamišljen da vam bude u najmanju ruku rezervno vozilo koje će vas u relativno kratkom roku prebaciti do pravog vozila za spašavanje žive glave poput Ripsaw tenka.

No, imajte na umu da su ove igračke prilično skupe pa ćete tako i za Droog 3 morati izdvojiti najmanje 10 000 dolara, a dobro znamo da se taj brojka može i duplicirati ako nadodamo još neki komad opreme te uvezemo u Hrvatsku.

Moto Droog 3

No, nije sve tako crno, nadamo se da će ljudske glave ipak osmisliti neki mirniji način rješavanja problema koje imamo te da do posezanje za oružjima apokaliptičkih razmjera ipak neće doći.

Droog 3 je baziran na Yamahi FZ-09 ultimativnom scrambleru, motociklu za ulicu, urbane sredine, ali isto tako za neprohodne terene. Sama je baza motora već u svojevrsnoj naked varijanti tako da Max i Erica Droog nisu imali potrebe previše dodatno ogolili spomenuti motor.

Droogovi su poznati pod tome da proizvode custom motocikle minimalističkog i distopijskog dizajna. A njihov posljednji uradak Droog 3 je vrhunac spartanskog mad max izgleda, a bez kompromitiranja performansi motocikla.

Moto Droog 3

Spremnik goriva je samo vizualno obojan da daje onaj istrošeni patina izgled dok je što se tiče vožnje i dalje idealno pozicioniran za bilo koji položaj tijekom vožnje.

Ono što najviše upada u oči je posebno izrađena prednja maska koja daje osjećaj da se radi doista o opakom vozilu koje ne staje svakoj bakici koja zakorači na cestu.

Standardni dijelovi motora kao što su blatobrani, oplate i subframe također su izbačeni kako bi se ugradio posebni nosač sjedala. Zamijenjeni su dakako i upravljač te rukohvati odnosno gripovi.

Cijeli motocikl zbog svega toga osjećaj da je nešto kraći od originala.

Moto Droog 3

Standardna svijetla su zamijenjena LED žaruljama koje samo pridonose minimalističkom izgledu.

Cijeli je koncept zaokružen nešto većim Continental TKC80 gumama koje pak su smještene na punoj metalnoj oplati, odnosno felgi kotača.