2ND ZAGREB H-D RALLY Humanitarna parada Harley-Davidson motocikala ulicama grada Zagreba

Udruga vlasnika Harley Davidson motora, Pleter Chapter Croatia u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba organizira 2nd Zagreb H-D Rally od 01. do 03. lipnja 2018., kojim se ujedno obilježava i Dan Grada Zagreba.

Ovaj susret ima prvenstveno humanitarni karakter, budući da će sredstva  prikupljena prodajom majica i prišivaka za vrijeme održavanja susreta biti donirana dječjem Centru za rehabilitaciju u Sloboštini.

Protekle su godine donirana sredstva otišla i za potrebe izrade mobilne platforme, koja je  omogućila jednom mališanu da samostalno hoda.

Cilj je da se svojim prisustvom, naročito skupnom vožnjom gradom, upozori stanovništvo na prisutnost motora te provedbu sigurnosti u prometu.

Očekuje se velik broj motociklista iz Hrvatske i šire, budući da ovaj susret  predstavlja  i svojevrsnu turističku atrakciju, a koje će privući brojne inozemne bikere (za sada je svoj dolazak najavilo 10-ak chaptera iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Austrije, Mađarske, Grčke, Srbije, Italije, Slovenije).

U petak 01.06.2018. organizira se vožnja zapadnim dijelom grada preko kampa “Zagreb”, Rakitje, do Bikers Beer Factory u Savskoj c. 150. Očekuje se da će orvi dan susretu prisustvovati oko stotinjak motora.

U subotu, 02.06.2018. organizirana je cjelodnevna skupna vožnja (parada) ulicama grada Zagreba, uz policijsku pratnju. Očekuje se između 300 i 350 motocikala.

Inače, udruga vlasnika Harley® motora, Pleter Chapter Croatia, postoji već 18 godina i cilj joj je okupljanje vlasnika motocikala Harley-Davidson® na području Republike Hrvatske, promicanje prometne i tehničke kulture, populariziranje, širenje i zaštita svjetonazora vezanog uz Harley-Davidson®, provedba dobrotvornih akcija i radova, provedba sigurnosti u prometu te skupnih vožnji sa obilascima hrvatskih i inozemnih odredišta.

U nastavku pogledajte fotografije s prošlogodišnje parade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.