NAJSKUPLJI MOTOCIKL NA SVIJETU Harley-Davidson Blue Edition košta ‘samo’ 1,8 milijuna dolara

Švicarski proizvođač satova i nakita Bucherer predstavio je za njih posebno proizveden Harley-Davidson Blue Edition.

Motocikl je proizveden u suradnji s njemačkim Bündnerbikeom, studijom koji se bavi preradama motocikala poznatih marki.

Blue Edition motocikl se temneji na modelu Harley-Davidson Softail Slim S, no kako bi postao najskuplji motocikl na svijetu morao je doživjeti potpunu transformaciju.

Okvir motora nanovo je i besprijekorno varen, čak su i kotači posebno proizvedeni za ovaj motocikl.

Neke od jedinstvenih preinaka na ovom motociklu su i potpuno vidljiva bregasta osovina koja se može vidjeti kroz prozorčić kućišta osovine, kao i potpuna kontrola zlatnih ventila.

Ujedno, ovo je prvi motocikl na svijetu čiji je motor zahvaljujući termički izdržljivoj LED rasvjeti osvijetljen iznutra prema van.

Osim toga, različiti dijelovi motocikla također su imaju završni zlatni premaz, kako bi se potpuno naglasila svu raskoš ovog motocikla.

Da bi se postigla intenzivna plava nijansa, trebalo je upotrijebiti specifičnu tehniku bojanja. Prvo je sve obojano srebrnim premazom, nakon toga kao završni sloj korišteno je 6 boja i posebna tajna tehnika oblaganja bojom.

Stručnjacima Bündnerbikea bilo je potrebno oko godinu dana od inicijalnog projektiranje do proizvodnju ovog posebnog Harley-Davidson Blue Edition, a na samom je projektu sudjelovalo osam zaposlenika obiju tvrtki, koje su u ovaj projekt zajedno uložile više od 2.500 radnih sati.

Motocikl je ovo koji ujedinjuje umjetnost izgradnje motocikala, kao i umjetnost proizvodnje luksuznog nakita.

Pa tako možemo primijetiti poznati par Dizzleroviv rotirajućih prstena koji se nalazi na ručkama, dok se još jedan par prstena nalazi na vilicama.

Nešto veća verzija prstena smještena je na lijevoj polovici spremnika.

Nadalje, još jedan komad nakita može se naći u sigurnosnom sefu ispod staklene kupole izrađene od ojačanog stakla, koji je smješten na okviru motora.

Posebno izrađeni sat, koji se temelji na modelu Patravi TravelTec II, smješten je u drugi sef koji se nalazi na desnoj strani spremnika. Brojčanik ovog jedinstvenog sata ujedinjuje elemente samog motocikla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.