URWERK & LAURENT FERRIER: Na svijetu će biti proizvedena samo četiri primjerka ovog sata

Luksuzno, rijetko i ekskluzivno.

Luksuzni proizvođači satova Urwerk i Laurent Ferrier ponovno se udružuju kako bi još jednom oživjeli svoju jedinstvenu suradnju koja je bila ograničena na samo jedan sat.

Dvojac urara će tako proizvesti četiri nova jedinstvena i neobična sata koja će za razliku od Arpala, sata koji je nastao njihovom prethodnom kolaboracijom, biti smješteni u kućištu od pjeskarenog titana.

Osim titanskog kućišta satovi će i dalje imati već poznati Urwerkov mehanizam za pokretanje s 48-satnom rezervom energije. Kućište je dimenzija 60,8 milimetara duljine, 40,9 milimetara širine te visine 20,7 milimetara. Otporni su na vodu do 30 metara dubine, ali iskreno sumnjamo da će vlasnici ovih rijetkih satova ulaziti s njima u bilo kakve vlažne situacije.

Sat Arpal, proizvod njihove prethodne suradnje, bio je proizveden ekskluzivno za dobrotvornu aukciju Only Watch. Only Watch okuplja mnoge poznate proizvođače satova, a gdje svatko od njih proizvede jedan jedinstveni ručni sat čijom se prodajom na istoimenoj aukciji financira istraživanje degenerativne bolesti poznate kao Duchenneova mišićna distrofija.

“Ovo je bio trenutak koji smo čekali”, izjavio je Laurent Ferrier, osnivač istoimene tvrtke, “jer iz ovog je zajedničkog pothvata izraslo jedno istinsko i sjajno razumijevanje.”

“Felix Baumgartner, Martin Frei i ja proveli smo puno vremena zajedno, a govoreći o završnoj obradi, vizijama i generalno gurajući projekt naprijed. Dan prodaje Arpala značio je i kraj jedne priče, ali mi je nismo htjeli završiti. Zato smo nakon brzog razgovora i razmjene mišljenja dogovorili novi počasni krug.”

Rezultat njihove nove kolaboracije su dakle četiri jednaka i jedinstvena sata. A svaki od njih košta ponosne vlasnike 88 000 švicarskih franaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.