ZA DAME I GOSPODU Predstavljeno prvo hrvatsko Pivo s brkovima

Na sretni petak 13. u poznatom baru na Opatovini Velikom Tolku, predstavljeno je prvo hrvatsko Pivo s brkovima. Čitav događaj organizirala je ekipa iz Linden Tree Retreat & Rancha pod vodstvom Brucea Yerkovicha.

Pivo s brkovima, koje inače ne Ranču zovu još i “muško pivo” posjetitelji su imali prilike probati “na slavinu”, dok je ono u boci, muškoj boci, zapravo bilo žensko pivo, koje je onako potiho na iznenađenje svih posjetitelja imalo svojevrsnu pretpremijeru.

Dakle Pivo s brkovima, kao pravo muško pivo, uskoro dobiva u svoju prvu damu.

“Želio sam napraviti pivo koje je utemeljeno u Hrvatskoj pivarskoj tradiciji, a to je lager tradicija”, rekao je Yerkovich na predstavljanju.

Pivo je napravljeno u suradnji s poznatom zagrebačkom craft pivovarom Pivionica i proizvodi se u njihovim pogonima u Remetincu.

Sam događaj privukao je veliki broj zaljubljenika u craft pivo tako da se prostor vrlo brzo popunio. Predstavljene su dvije inačice piva: točeno “muško” i “žensko” u boci. Ekipu je zabavljao band svirajući irsku glazbu koja se odlično uklopila u atmosferu ispijanja brkate pive.

“Nakon pola godine kuhanja došli smo do savršenog sjedinjenja ili kako kažemo savršenog sljubljivanja piva”, rekao je Yerkovich.

Da sve protekne u najboljem redu i da ništa ne nedostaje pobrinulo se osoblje ranča koje je kaubojskim outfitom dodatno dočaralo pivsku atmosferu.

Ovo je pivo čija je gorčina, odnosno IBU, podatak koji često traže oni koji su takozvani beerheads, odnosno žestoki zaljubljenici u pivo, on je just enough, baš kako i Rolls Royce kaže za svoje aute.

Bilo je i dosta bradate i brkate ekipe uključujući i fotografa koji ih je sve nadmašio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.