BIJELO ILI CRNO? Izbor je zaista lak uz ovakav ludi stroj za otvaranje butelja

Ako ste se ikada pitali što pokloniti gospodinu koji ima SVE, onda imamo dobar prijedlog. Predstavljamo vam divovski, mehanički, poluautomatski stroj za otvaranje butelja i točenje vina, idealan za sve one kojima ‘obični’ vadičep predstavlja previše napora.

Riječ je zaista divovskom mehaničkom vadičepu, brončanom prototipu višem od 1,5 metara i teškom pola tone, koji je britanski umjetnik Rob Higgs prvi put napravio 2006. godine od gomile metala s otpada. Među više od 300 dijelova ovog ludog stroja posebno se ističu svrdla, ključevi za matice, satne opruge i – topovske kugle!

A namjena ovog neuobičajenog umjetničkog djela je zaista jedinstvena: okretanjem ručice otvara butelju i toči čašu vina!

Higgsov stroj-umjetnina prvi put je predstavljen 2006. godine u Monaku, a prvi se njime poslužio sam princ Albert od Monaka.

Od tada je Higgs, poznat po izradi enormnih, mehaničkih skupltura, među kojima ima krckalica za orahe, mužara za maslac, hranilica za piliće, urušavajućih ljestvi, strojeva za gnječenje jabuka… napravio još nekoliko komada.

Iako ga prodaje po cijeni od 25.000 funti, očito je da na svijetu postoji sasvim dovoljno bogatih ljudi koji žele i mogu impresionirati svoje goste totalno neobičnom kombinacijom umjetničke skulpture i stroja koji zapravo sasvim dobro radi svoj posao.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.