Četiri prilične neugodnosti koje se skrivaju ispod brade

Gospodo, spomenimo danas četiri najčešća problema, zla, četiri najčešće neugodnosti koje se skrivaju ispod brade, a s kojim se svaki bradonja sreo barem jednom u svom napredovanju i odrastanju iz djeteta u muškarca.

Stanice mrtve kože

Najveći organ na našem tijelu je koža. Koža također ima svoj životni ciklus, da se tako izrazim, te tijekom života proizvodi i mrtve stanice kože, a koje su jedan sasvim normalan proces te se relativno jednostavno i brzo ispiru. Dakle, ne predstavljaju nikakav veliki, ako ikakav, problem.

No, kad pak se te iste stanice nalaze ispod naše brade, odnosno kada se iste zadržavaju u bradi i to u donjim dijelovima brade bližima koži te ih na prvi pogled ne vidimo, ne osjetimo i pretpostavljamo da ih nema, mogu nam prouzročiti priličan problem.

Svjesni tog postajemo tek kad se ta ista mrtva koža, odnosno stanice kože pojavljuju na odjeći i kad krene nesnosni i učestali svrbež.

Stoga, prilikom sljedećeg tuširanja ili kupanja svakako malo više pažnje posvetite pranju brade kako bi temeljitije isprali i stanice mrtve kože, a prije nego uopće postanu problem.

Ostaci ulja, balzama te ostalih proizvoda za bradu

Ne samo ulja i balzami već razni proizvodi koje nanosimo na bradu, odnosno kojima održavamo našu bradu vrlo će se često bez našeg znanja zadržavati u donjim dijelovima brade odnosno pri korijenu brade, a ako je ne ispiremo redovito i temeljito. Naravno kod pravilnog nanošenja i korištenja proizvoda te redovito higijenom brade tih problema neće biti odnosno bit će svedeni na minimum, a koji će se rješavati tek jednim temeljitim pranjem brade tjedno.

Razlozi zašto uopće ostaje višak tih proizvoda u bradu je i u tome što ih nanosimo daleko previše od potrebnog. Primjerice umjesto par kapi ulja nanesemo par desetaka kapi, a s ciljem da brže bolje omekšamo bradu koju smo prije toga zapostavljali tjedan dana.

Neće ići gospodo.

Investirajte u jedan široki češalj kojeg ćete koristiti kod temeljitog pranja brade (recimo za vrijeme tuširanja). Takav češalj će nam osiguravati da sapun kojim peremo bradu dobre i do najdubljih i najtamnijih dijelova brada efikasno čisteći sve zaostatke koji su se nakupili.

Prhut

Prhut nam može popiti puno živaca. Bez obzira nalazi se u kosi ili bradi. Što je prhut? Prhut je u suštini kolekcija svega ovog prije – suhe kože, prljavštine, ostataka starih proizvoda za njegu brade. Formira se i nastaje u većim količina, a posljedice ne tretiranja prhuti vrlo su često svrbež i iritacija kože.

Rješenje? Provjerite da li koristite proizvode koji ne štete vašoj bradi, a bradu, kosu i kožu perite malo češće dok se prhut ne ispere odnosno dok se ne povuče.

Razne alergijske reakcije

Ljudi mogu biti alergični na razne proizvode, situacije, a reakcije na alergiju mogu biti različite od svrbeži, crvenila, boli, krvarenja, ali i kombinacije svega nabrojenog.

Ovo najviše vrijedi za nas bradonje jer u većine muškaraca brada je nerijetko jedini dio tijela na koji redovito stavljamo razne proizvode za njegu, a koža ispod brade prilično je nježna i osjetljiva.

Najjednostavniji način za sprječavanje toga je da brada bude uvijek čista i svježa, za što pak je potrebna samo osnovna higijena. Što pak se tiče proizvoda koje stavljamo u bradu neka budu kvalitetni i provjereni na vlastitoj koži.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.