CASIO G’z EYE Akcijska kamera koja će savršeno pristajati vašoj G-Shock seriji satova

Akcijska je to kamera gospodo, koja će, nađete li se u divljini, preživjeti baš sve što možete preživjeti i vi sami. Ali još ponešto više.

G’z EYE akcijska kamera je uređaj koji, osim funkcije, nudi sve što nudi bilo koji G-Shock ručni sat od tvrtke Casio. Robusnost, pouzdanost, izdržljivost, spremnost za akciju i pustolovinu. Nudi sve osim naravno onog najbitnijeg, naime G’z EYE nije sprava za mjerenje vremena, već za arhiviranje trenutaka.

Uglavnom akcijska je to kamera koja će vas pratiti od samog sjedanja u auto i putovanja na prvi bijeli vrh koji vidite pa sve do leta helikopterom do prve gipsaone. Smještena je u izdržljivom te na udarce, vode i atmosferilije otpornom kućištu.

Uglavnom kamera u tom kućištu nesmetano radi i kod zarona do 50 metara dubine, otporna je na padove s visina od 4 metra, otporna na prašinu i može raditi pri nsskim temperaturama sve do -10 stupnjeva Celzijusa.

Sama kamera ovog uređaja bazirana je na 1/2,3 CMOS senzoru kojeg možemo pronaći kod mnogih današnjih fotoaparata kao što su Pentax Q, Sony Cyber-shot DSC-W330, GoPro HERO3, Panasonic HX-A500, ali i Google Pixel, odnosno Pixel+.

Objektiv fiksne blende f/2,8 i prilično je širokokutni te je sasvim dovoljan za snimanje kvalitetnih videa HD razlučivosti te izradu 6 megapikselnih fotografija prilično širokog kadra.

Stabilizacija slika vrši se u tri osi, ima mogućnost snimanja usporenog kretanja, snimanje vremenskog tijeka, poznatijeg kao timelapse, te kontinuirano snimati pri 30 sličica u sekundi.

Uz to ugrađen je u posebni mikrofon optimiziran za smanjenje neželjene buke, šuma te samog vjetra.