CRAFT PIVARSTVO SE ŠIRI Međimurje ponovo dobilo pivovaru

S početkom rujna u Čakovcu je počela djelovati još jedna nova pivovara, Međimurski Lepi Dečki. Sa sjedištem u Starom Hrastu, ova lokacija postala je u neku ruku jedinstvena. Na jednom mjestu nalazi se restoran, pivnica, pub s pivovarom. Dakle uskoro ćemo moći na jednom mjestu vidjeti sve, od proizvodnje, do stavljanja na stol vrhunskog craft piva.

Pivovara Međimurski Lepi Dečki bavi se proizvodnjom craft piva. Craft pivo, ili zanatsko, pivo je veće kvalitete, manjih količina, no s velikim naglaskom na različitost stilova. Ako znate što je to “Ale”, da postoje “Indian Pale Ale”, “American Pale Ale”, Blond Ale, crno pivo nije samo crno, već postoje porteri, stout, baltic porteri i ostalo, onda ćete sigurno navratiti u Stari Hrast i probati neke od naših piva.

Međimurski Lepi Dečki trenutno proizvode dvije vrste piva, lager stila “viennese” i American Pale Ale. Lager pod imenom “Međimursko” pivo dostupan je i u boci, a možete ga kupiti u čak 16 lokacija u Međimurju i Varaždinu, kao i u dućanima Magme i Metss. Međimursko je pivo koje postavlja novu tradiciju, tamiji je lager punog okusa i više gorčine, no zato savršeno ide uz roštilj, rebra i burgere.

Kaj-El drugo je pivo Lepih Dečki. Imenom aludira na Supermena (Kal-El) i na legendarno kajkavsko pivo, a stilom je American Pale Ale. Limitirano, kvalitetno pivo, veće gorčine, citrusa koji vuku na grejp i nježne žuto-smeđe boje bilo je hit ove jeseni. Nadamo se da će se do Božića ponovno “kuhat”, a do onda uživamo u Međimurskom!

14990995_1130830620365390_6244399307218076898_o

ldb-logo-vizual-1-1-01