BIJELA PUSTINJA Najluksuzniji smještaj na sedmom kontinetu

Prije stotinu i nešto godina poznati moreplovac irskog podrijetla uputio se na takozvanu Imperijalnu trans-antarktičku ekspediciju koja je trebala trajati pune tri godine. Ista je prekinuta jer je njegov jedrenjak Endurance završio okovan ledom usred hladnog oceana. 28 članova posade je preživjelo nakon što su Shackelton i još petorica uspješni stigli do obala otočja Južne Georgije odakle su krenuli u akciju spašavanja ostatka posade.

Danas nakon stotinu godina otočje Južne Georgije nudi znatno luksuzniji smještaj od onog kojeg je imao Shackelton.

Na otočju se tako nalazi neobično luksuzan hotel s pet zvjezdica naziva White Desert.

white_desert4

Hotel White Desert nije nimalo novi hotel, a daleko od toga i da je nepoznat jer u njemu su već boravili Princ Harry i poznati umjetnik preživljavanja u divljini Bear Grylls. No, ono što je zanimljivo je da je isti za desetu godišnjicu postojanja dobio kompletni još luksuzniji preobražaj.

white_desert2

Hotel se sastoji od šest kupola za spavanje izrađenih od staklenih vlakana, kupola za druženje, takozvanih dnevnih boravaka ili lounge kupola, zatim knjižnice i kupole blagovaonice.

U kupolama za spavanje su smješteni kreveti sa uzglavljem od bambusa, Saarinen stolci s jastucima od krzna te luksuzno opremljenih kupaonica i wc-a. Da bi drama bila veća, svaka kupola ja zasebno postavljena direktno na hladnoj zemlji Antarktika između zaleđenog jezera i visokih zidova leda.

Nakon druženja sa 6000 kraljevskih pingvina čeka vas isto tako luksuzni ručak u tri slijeda te vino koje se posebno dovozi iz okolnih vinograda Cape Towna.

white_desert6

Izlet, odnosno odmor u ovom aranžmanu će vas koštati nemalih 72 tisuće dolara i to isključivo za vrijeme kratke sezone u studenom i prosincu. Ove sezone slobodna su ostala još samo dva mjesta.

U cijenu je uključen transport iz Cape Towna, razne polarne avanture i izleti kao što su jedrenje, posjeti špiljama i laboratoriju za istraživanja. Također u cijeni dobivate posebni Bremont ručni sat s ugraviranim datumom posjete. Naravno u cijeni je uključen i transport vaših “ostataka” natrag u Cape Town jer nakon vas na ovom otoku ne smije ostati ničeg. Da, ničeg, pa ni onog na što ste pomislili.

white_desert5