“U oceanu sam tek jedna sićušna kap”

Nakon što mu je dijagosticirana smrtonosna genetska bolest, Hayden Peters se okrenuo oceanu kako bi se podsjetio da živjeti znači biti ranjiv, i da nije riječ o tome koliko vremena još imaš, nego kako živiš vrijeme koje ti je dano.

The Coast (Obala) je zapanjujući i dirljivi kratki film u režiji Skipa Armstronga, koji prati Petersa dok čeka liječnički nalaz, koji bi mu u slučaju negativne dijagnoze skratio život na tek nekolio mjeseci.

Tako je Peters zamijeno grad za svakodnevni žalac morske vode na koži i otkrio da mu život na obali donosi ravnotežu koje mu nijedno drugo mjesto na Zemlji ne može pružiti.

“Želim biti ranjiv u životu. Želim biti na mjestima i u situacijama koje me plaše i približavaju me stvarima koje volim. Kad sam u oceanu, ja sam ranjiv. Ja sam na milost i nemilost oceanu u svakom pogledu”, kaže Peters u filmu.

Više o njihovom međusobnom odnosu, nastanku filma, ali i odluci da se konačna dijagnoza izostavi iz filma, možete pročitati u razgovoru s redateljem Skipom Armstrongom.