Pravo prijateljstvo može nadživjeti sva iskušenja

Nyuszi és Öz (Zečica i Jelen) je višestruko nagrađivani animirani film mađarskog redatelja i čelista Pétera Vácza u kojem pratimo slatku priču o tome kako dvoje nerazdvojnih prijatelja pronalazi način da održe prijateljstvo i nakon što Jelen pređe u tro-, a Zečica ostane u dvodimenzionalnom svijetu.

Zečica i Jelen žive sretno i bezbrižno sve dok njihovo prijateljstvo ne dođe u kušnju zbog Jelenove opsesije da pronađe formulu za 3. dimenziju. Nakon iznenadne nezgode s računalom i jedne precizno lansirane šalice kave u smjeru njegove glave, Jelen se zatekne u novom, nepoznatom svijetu. Razdvojeni dimenzijama, dvoje prijatelja mora pronaći način da se vrate jedno drugome.

Zečica i Jelen je diplomski film Pétera Vácza koji je radio na MOME Anim u Budimpešti. Za dovršetak filma trebalo mu je godinu dana i… velika pomoć prijatelja Attile Bertótija.

“Od premijere, koja je održana 2013. godine, film je prikazan u 64 države, na više od 300 festivala na kojima je osvojio više od 120 nagrada.

Reakcije ljudi na film su jednostavno prekrasne i zahvalan sam na svim lijepim riječima i podršci koju dobivam”, piše Péter na svom blogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.