ABRAJ KUDAI Slijedeće godine ovo će biti najveći i najraskošniji hotel na svijetu

Abraj Kudai, hotel u izgradnji, u Saudijskoj Arabiji biti će najveći hotel na svijetu. Završetak izgradnje i službeno otvaranje vratiju očekuje se 2017. godine.

Hotel je smješten u pustinjskom gradu Meka koji je udaljen oko 100 kilometara od Crvenog mora. Grad Meka je poznat kao rodni grad proroka Muhameda te se smatra najsvetijim mjestom u Islamskoj kulturi. Meka je poznata još i po hodočašću Hajj kao obaveznom svetom obvezom svih sposobnih muslimana.

Abraj Kudai je zamišljen kao hotel koji bi bio na raspolaganju upravo hodočasnicima, odnosno muslimanima tijekom hodočašća, međutim veći dio njih smatra da je izgradnja ovakvog monolita od hotela pretjerana te se time i ne poštuju neka njihova osnovna vjerska pravila, kao što je recimo skromnost.

Abraj Kudai

Nećemo ulaziti u religije i njihovu kulturu već ćemo spomenuti da će hotel imati nevjerojatnih 10 000 soba, 45 katova, odnosno etaža, a sama izgradnja će na kraju koštati oko 4,5 milijardi dolara.

Predvorje, odnosno podnožje hotela biti će visine 10 katova iz kojeg će se izdizati 12 tornjeva, a na četiri od njih će se nalaziti heliodrom.

Idemo dalje s velikim brojkama. U hotelu će se nalazit 70 restorana, jedan cijeli šoping centar, te četiri trga samo s ponudom hrane. Tu će biti još i autobusna stanica, konferencijski centar te raskošna dvorana.

Površina samog hotela iznosi 1,4 milijuna kvadratnih metara.

Spomenimo još samo da će od ukupnog hotela pet etaža biti zatvoreno za javnost te će biti na raspolaganja isključivo kraljevskim obiteljima.