3. Beerfest Sjever – Međimurski Pivski Festival od 7. – 8. listopada

Zanatski pivski festival u srcu Čakovca? U srednjovjekovnom dvorcu i bivšoj industrijskoj tvornici preuređenoj u pivnicu?

Da, baš to je idealan scenarij i opis lokacija u kojima će se od 7. do 8. listopada održati treći Beerfest Sjever – Međimurski Pivski Festival, jedan od važnijih nezavisnih i zanatskih pivskih festivala. Po treći puta, BFS će se održat u Čakovcu ovog listopada, u dobro znanim prostorijama Starog Hrasta te po prvi puta i u restoranu Shamper u atriju Starog Grada, višestoljetnog dvorca obitelji Zrinski u centru Čakovca.

U dva dana festivala predstavit će se brojni regionalni zanatski, craft pivari, pivovare, ali i majstori iz kućne radinosti, tzv. “homebreweri”. Uz desetak pivovara iz regije Međimurci i zainteresirani posjetitelji će moći probati neke najnovije craft i zanatsko pivo, okušati se u kuhanju pive, ali i okusiti prigodne pivske gastro specijalitete.

Po prvi puta će se u Međimurju predstaviti i The Garden Brewery, pivovara Nicka Colgana i ekipe iza Garden Festivala. Sa zagrebačkog Žitnjaka tako stiže spoj pive, glazbe, iskustva i najbolje zabave, a što nude i kako se zabavljaju provjerite u petak na otvaranju Beerfesta! Uz Garden na #BFS3 dolaze i svima poznate Zmajska pivovara, Varionica, Daruvarska, Pulfer, Kahli, a tu je i mlada, ali i iskusna pivovara Crafter’s te mnoge druge! 

Program počinje u petak 7. listopada otvaranjem festivala i predstavljanjem najmlađe međimurske pivovare “Međimurski Lepi Dečki Brewery” u Shamperu i atriju Starog Grada, a potom i After Craft Beer druženjem u Starom Hrastu.

U subotu 8. listopada kroz dnevni program u atriju Starog Grada moći ćete vidjeti kako se kuha piva, što sve treba za uspješan proces, koje su razlike između hmeljeva, sladova i saznati male čarolije velikih pivara. Kućni majstori piva će tako predstaviti proces kuhanja pive koji će trajati čak sedam sati! Sigurni smo će svi zainteresirani moći vidjeti procese kuhanja pive i cijeniti taj “čarobni” napitak još više. Uz druženje s homebrewerima i predavanja, festival će kulminirati s velikom ponudom craft i zanatskih piva u Starom Hrastu.

Od popodnevnih sati zabava će se nastaviti na sajmu piva i pivovara u bivšoj tvornici Stari Hrast, danas pivnici i pivovari, gdje će svi zainteresirani moći uživati u vrhunskim hrvatskim zanatskim pivima, prigodnoj gastro ponudi i odličnoj glazbenoj kulisi. (PROMO)