NEZAUSTAVLJIVO ZLO Gospođa želi ubiti svakoga tko joj se zamjeri

Svi povremeno imamo 'smrtne neprijatelje' i osobe za koje ponekad pomislimo da bi bilo bolje da ih nikad nije ni bilo. Ali nam nikad ne bi palo na pamet ubilačke porive provesti u djelo.

No, gospođa Linda Tracy Gillman ne samo da je odlučila posmicati ljude koje mrzi iz dna duše, nego je u tome bila i nevjerojatno ustrajna.

Ova 70-godišnja gospođa prošli je tjedan osuđena zbog poticanja na teški zločin jer je naručila ubojstvo bivšeg muža i njegove nove supruge. Ali to, naravno, nije sve.

Gillman je prvi put uhićena u prosincu 2016. godine i optužena da je svom kućnom majstoru, Christianu Olsenu, dala 5 000 dolara – uz obećanje da će dobiti još 100 000 dolara — ukoliko pronađe nekoga tko bi ubio njezinog bivšeg muža i njegovu suprugu, kako bi ona mogla naplatiti njegovu policu životnog osiguranja, piše Newser.

Olsen je umjesto toga otišao na policiju i dok je u pritvoru čekala suđenje, Gillman se početkom 2017. navodno obratila drugom zatvoreniku, predstavivši se kao “banka” i tražila od njega da ubije Olsena… U međuvremenu je ta optužnica protiv ubojite bakice odbačena zbog neslaganja izjava svjedoka.

Foto: Unified Police Department of Greater Salt Lake

Treća optužnica protiv nje objavljena je prošlog tjedna, istog dana kada je proglašena i krivom u slučaju pokušaja ubojstva bivšeg supruga.

Nova je optužnica tereti da je prije nekoliko tjedana došla u kontakt s trećim zatvorenikom, navodno pokušavajući opet naručiti Olsenovo ubojstvo, ali bi ovaj put u istom potezu smaknula i odvjetnika koji je dobio parnicu protiv nje.

Salt Lake Tribune donosi više detalja sa suđenja, uključujući i izjave njezinih odvjetnika da je ona starija žena koju je Olsen pokušavao iskoristiti te da joj je bivši muž pokušavao otrovati hranu i pastu za zube, no ništa od toga očito nije utjecalo na porotu.

Tako si je ubojita baka Gillman, sve u svemu, priskrbila još dva nedjela poticanja na teški zločin i još dvije optužbe za ometanje pravde.

Sljedećih pet godina, koje će provesti iza rešetaka, možda bi je mogle opametiti da Gillman nije nezaustavljiva – ona će spremno naručito ubojstvo svakoga tko joj se zamjeri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.