JOŠ JEDAN VRLO INTELIGENTNI KRIMINALAC Kralj dilera uhićen kad je putovao na izbor za najljepšu bradu

Jedan od najtraženijih dilera dubokog, tamnog weba završio je iza rešetaka zbog svoje ljubavi prema puštanju duge i brižno njegovane brade.

Riječ je o kralju narkotika pod pseudonimom OxyMonster, tajanstvenoj osobi najpoznatijoj po aktivnostima na ilegalnoj web-tržnici narkoticima Dream Market.

Agenti su osumnjičenog uhiti prošli mjesec, na temelju tjeralice zbog ilegalne trgovine narkoticima, koja je za njim raspisana u Miamiju, dok je putovao na Svjetsko prvenstvo za najljepšu bradu i brkove, koje se svake godine održava u Austinu u Teksasu, a na koje je bio prijavljen u kategoriji Puna brada od 30,1 do 45 cm.

Riječ je o Galu Valleriusu, 38-godišnjem Francuzu kojeg je policija jedva dočekala na aerodromu u Atlanti, prenosi The Hacker News.

Valleriusa je policija privela 31. kolovoza i ubrzo ga identificirala kao ozloglašenu internet osobu koje se međunarodna policija pokušavala domoći više od dvije godine.

Prema dokumentu američke agencije za borbu protiv narkotika, Vallerius je bio administrator, viši moderator i trgovac na Dream Marketu, tržnici nalik eBayu, ali za ilegalne narkotike i pribor za droge.

Nema čega nema

Vallerius je osumnjičen za javno oglašavanje i prodaju droga uključujući kokain, LSD, metamfetamin, fentanil i oksikodon, na Dream Marketu u razdoblju od svibnja 2015. do kolovoza 2017. godine.

Nakon što su pretražili njegov laptop, policija je potvrdila Valleriusovu prijavu za Dream Market i otkrila bitcoine, kriptovalute koja se vrlo često koristi za ilegalne transakcije, u vrijednosti od oko pola milijuna dolara, kao i enkripcijski PGP ključ za korisnika OxyMonster.

Na njegovom laptopu također je bio instaliran preglednik Tor, koji korisnicima omogućuje skrivanje pravih internetskih adresa pa tako mogu surfati anonimno.

Prema pisanju Miami Heralda sada se očekuje prebacivanje osumnjičenika iz Atlante u Miami, gdje je podignuta nova optužnica za urotu, koja bi mu mogla osigurati doživotnu kaznu zatvora.

Američke vlasti uporno rade na suzbijanju ilegalne trgovine na tamnom webu. Prije nekoliko mjeseci u zajedničkoj akciji Europola, FBI-a, DEA-e i nizozemske policije zadan je veliki udarac dvjema glavnim ilegalnim tržnicama, AlphaBayu i Hansi.

Zahvaljujući zatvaranju glavnih konkurenata, Dream Market je krajem kolovoza imao ukupno 94.236 transakcija. Ako se utvrdi da je Vallerius i administrator platforme, njegovo uhićenje može dovesti i do kraja Dream Marketa.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.