MAG-LEV AUDIO Prvi levitirajući gramofon izmišljen u Sloveniji

“Na planincah sončece sije” stara je narodna koju je odsad moguće slušati ni manje, ni više, nego na levitirajućem gramofonu. Prvom takvom u svijetu. Kako gramofon izgleda pogledajte u videu, a niže vam donosimo više o ideji i proizvodu.

Od slušanja ploča do poslovne ideje

Mlada ekipa na ideju je došla slučajno. Dok su izmjenjivali poslovne ideje slušali su ploče. Kad im je pala na pamet ideja zašto gramofonska ploča ne bi lebdjela, shvatili su da je to zapravo tehnički izvedivo. I tako su krenuli u realizaciju prvog u svijetu lebdećeg gramofona. Nakon nekoliko testiranja napravljen je prototip, te je pokrenuta Kickstarter kampanja. Svoj proizvod žele približiti ljudima koji općenito uživaju u zvuku vinila i žele nešto posebno, ali i onima koji žele najbolju kvalitetu zvuka na što se najviše pazilo pri izradi prototipa.

Elegantan i jedinstven dizajn koji prkosi gravitaciji

Koristeći inovativnu tehnologiju, slovenska ekipa sastavljena od dizajnera, inžinjera, proizvođača i logistike, uspjela je postići magnetsku levitaciju i istovremeno zadržati preciznu vrtnju tanjura. Gramofon se sastoji od ručice i glave koja se preko audio ulaza spaja na zvučnike. Tanjur na kojem se okreće ploča stoji na nožicama koje se automatski “uvlače” čim sustav počne raditi. Automatskim dizanjem ručice na kraju ploče, postignuta je zaštita od grebanja. Gramofon sadrži i UPS sustav koji štiti ploče i kod naglog nestanka struje – omogućuje dovoljno vremena korisniku da zaustavi ploču i ugasi gramofon. Naravno, tu je i adapter kojim možete namještati 33 ili 45 okretaja u minuti.