10 DANA 10 DOBRIH DIJELA koja će nekome uljepšati život: Voljena osoba

Koliko ste puta bili dobar prijatelj koji je uletio s nečim kad je zatrebalo, bez obzira radilo se o nekoj usluzi ili samo slušanju? Koliko ste puta bili na raspolaganju kolegi s posla kad je trebalo uskočiti u pomoć ili sudjelovati na nekom kompleksnom projektu?

No, koliko ste puta u potpunosti raspoloživi kada vaš životni ili bračni partner zatreba jedno obično malo dobro djelo, a da bi mu uljepšalo dan. No, nije sve u tome da ste na raspolaganju i da ste voljni uskočiti kada zatreba, bitno je da razmišljate unaprijed, bitno je da poznajete svojeg partnera.

Samo priznanje, odnosno spoznaja benefita vašem životu kojeg nudi samo postojanje partnera u vašem životu dovoljno je da čak i čvrstu vezu dovede na jedan viši i kvalitetniji nivo. Ponekad je dovoljno samo reći i “Hvala” ili “Cijenim to što radiš”.

Davanjem osobi koju volite do znanja da je primjećujete i da ste je svjesni svakog trenutna vašeg života jedno je od iznimno pozitivnih i dobrih dijela.

Zapitajte se također što osoba koju volite, vaš partner mrzi raditi, što mu smeta, od čega bježi. Primjerice uzmite kućanske poslove, kao što je tjedno čišćenje kupaonice, wc-a. Vašem je partneru, partnerici to mrsko raditi, ne voli to raditi. Radit će neke druge stvari, bilo koje druge stvari, samo da ne radi to.

Upravo taj zadatak neka postane vaš trajni zadatak. Preuzmite ono što partner ne voli na svoja leđa, preuzmite si tu obvezu. Ne čekajte da vas partner zamoli, jer onda to može biti samo usluga, odlučite i radite to sami, bez razmišljanja, bez kasnijeg kukanja i predbacivanja.

Činite to samo zato što osoba koju volite to mrzi i ne može raditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.