ZLO I NAOPAKO Možemo li u 2017. godini očekivati više anti-gay pokreta i zakona?

Problem je ovo na koji se moram osvrnuti, jer Kim Davis, je jedna uplašena osoba koja se sprema na ofanzivne radnje tijekom slijedeće godine i koja bi svojim nazadnim stavom mogla utjecati i na naše promotore 16. stoljeća.

Spominjem ovu problematiku jer ne želim šutjeti o tome, želim ovako gospodski biti tolerantan, želim da prihvatimo različitosti i ne želim se plašiti svega što je drugačije ili što ne razumijemo ili ne izabaremo kao životni put.

Kim Davis je svojevrsna Željka M. Sjedinjenih Američkih Država i svoj je sadašnji život posvetila samo jednome – donošenju zakona koji bi uvelike smanjili prava pripadnika istospolnih zajednica, odnosno popularnih anti-gay zakona.

Za slijedeću je tako 2017. godinu angažirala kršćanski orijentiranu odvjetničku kuću, čiji će odvjetnici pro bono viditi bitke protiv, kako oni to zovu, ovog “kupaonskog” pokreta. U tu će svrhu donijeti takozvane zakone pod zajedničkim nazivom “obnavljanja vjerskih sloboda”. Paralelno s time onemogučavati će neke druge slobode.

Njezine sadašnje aktivnosti bile su zasjenjenje predsjedničkom kampanjom u SAD, i još uvijek jesu, a ono što joj još dodatno ide na ruku je i izbor Trumpa za predsjednika koji je već najavio da će se zauzeti za donošenje anti-gay zakona.

Kako će sve to završiti, teško je predvidjeti. Isto je tako teško predvidjeti kako će se sve to odraziti na situaciju u Hrvatskoj.

Želim samo da budemo svjesi ono što se događa oko nas. Budimo gospoda, budimo tolerantni.