MIRO ČABRAJA: ‘Muškarci bi trebali biti muškarci. I gospoda.’

Razgovarali smo s mladim zagrebačkim glumcem Mirom Čabrajom, koji u Beogradu priprema predstavu Ti i Ja – znanstvenika dva, koju je napisao na prvoj godini fakulteta i u nekoliko je godina odigrao više od 50 puta širom Hrvatske. Tako će uskoro i beogradski mališani moći uživati u znanstvenim pokusima, traženju blaga i poukama o iskrenome prijateljstvu.

Možeš li nam se ukratko predstaviti?
Miro Čabraja, 23, Rođen u Zagrebu; završio glumu na Fakultetu za film i scenske umjetnosti.

Smatraš li Zagrepčance dobro odjevenima?
Da, mislim da se Zagrepčanci generalno dobro odijevaju. Ipak, nisam neki sudija po tom pitanju. Radije se držim one, svatko ima pravo na svoj stil i dok je s njime sretan i ja sam.

Glumac si i to je nešto što ti jako dobro ide. No, čime bi se bavio da se ne baviš glumom?
Bio bi to posao usko vezan uz glumačku struku. Posao na televiziji, radiju, vjerojatno u medijima. Možda i pjevanje, hm…

Koji je tvoj najveći dosadašnji glumački izazov?
Najveći dosadašnji glumački izazov je Čehovljev Galeb, lice Sorin. Dovoljno je reći da ja imam 23, a Sorin 60+ (stari kroz činove). To je jedna od onih uloga za koje mislim da bi svaki glumac poželio raditi. Period u kojemu istražuješ sebe, svoje vještine, potencijale, uživaš, ali se i boriš sa samim sobom, profesorima, kolegama… Nisam znao do koje mjere ću izvršiti zadatak no, sudeći po reakciji publike za vrijeme predstave i komentarima nakon, mislim da sam dobro odradio zadatak i da je moj Sorin zaživio.

Komedije ili drame? Što više glumiš, u čemu se više vidiš?
Komedije. Na Akademiji smo uglavnom radili drame, iako smo prošli kroz gotovo sve žanrove. Nekako sam se dobro snalazio i osjećao u komedijama, ali i likovima koja sam utjelovljavao. Volio bih glumiti u oba žanra, više u komedijama, nego u dramama.

U čemu si još dobar osim u glumi?
Znam dobro pisati. Slobodno vrijeme koristim uglavnom za smišljanje novih tekstova, predstava… i već ih u svojoj riznici imam nekoliko. Znam i plesati i pjevati, što planiram usavršavati ove jeseni. Imitacije su također jedna od vještina koja mi ide…

Puno radiš. Stigneš li se iživjeti? Izlaziš li uopće i gdje?
Izlazim, ali ne tako često jer mi to obaveze nisu dozvoljavale (često smo imali Akademiju i subotom). No, kad izlazim tada sam posvećen prijateljima, druženju, plesu. U zadnje vrijeme najčešće izlazimo u Katran, gdje smo već kao kod kuće.

Žestica ili pivo?
Žestica, definitivno (iako nisam pretjerano sklon alkoholu).

Meksička ili mediteranska?
Mediteranska.

Jesi li ovisan o tehnologiji?
Ovisnik, hm… moji prijatelji bi vjerojatno rekli da jesam. Ja pak smatram da nisam, jer da mi sutra oduzmete mobitel i kompjutor, definitivno ne bih imao problem s time. A recimo i da sam karakter. Kad kažem da nešto neću, onda se toga držim.

Bez čega ne možeš zamisliti svoj dan?
Coca Cole, mobitela, prijatelja.

Što bi poručio muškarcima?
Budi muškarac. Budi gentleman.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.