Kako zaustaviti krvarenje nakon brijanja. Posljednja metoda je doista revolucionarna!

Ok, brijete se, to je vaša odluka i poštujemo je naravno. No, svako malo će se dogoditi neka ran, neki sitni rez na koži koji je ili rezultat neke male izrasline ili ste jednostavno ste u žurbi. A nije na odmet izbaciti i činjenicu da je možda brijači pribor, žileta malo zatupila.

Razlozi nam ovdje nisu bitni već je bitno kako to, u nedostatku bolje izraza, zaliječiti, odnosno zaustaviti krvarenje nakon brijanja.

Svi smo mi probali, pa i danas koristite metodu toalet papira. Autor članka se ne brije, ali u vremena kad se brijao, toalet papir mu je bio najbolji prijatelj nakon brijanja. Na mjesto koje krvari stavimo mali komadić toaletnog papira i čekamo da se krv zgruša te ga maknemo. Metoda je to koju svi koriste. Najbrža je i možda najefikasnija u danom trenutku. Da je najbolja. Nije. Ima jedna bolja, a pronašao sam je u članku GQ magazina, evo ovdje.

Ona u suštini kaže sljedeće:

  • Pritisnite i držite topli i čisti ručnik na ranici najmanje 30 sekundi. Topla voda bi trebala očistiti rez i usporiti krvarenje.
  • Nanesite malo ne alkoholnog losiona poslije brijanja za dezinfekciju rane.
  • Zatim kocku leda držite pritisnutim 15-30 sekundi kako bi se krvne žile skvrčile te kako bi krvarenje u potpunosti stalo.
  • Nanesite nekorišteni, čisti balzam za usne na to mjesto. Bitno je da je balzam nekorišten odnosno da nije bilo kontakta s usnama radi prenošenja bakterija.
  • Nakon 30 minuta lagano i nježno obrišite višak balzama. Bitno je da se brisanjem ne otvori rana, a opet u samoj ranici ostat će nešto balzama koji će pomoći zacijeljenu ranice.
  • Mjesto ranice tretirajte umirujućom hidratantnom kremom. Idealno je da cijelo lice osvježite losionom nakon brijanja, a mjesta koja su ranjena još dodatnom umirujućom hidratantnom kremom.

Dakle, trebat će vam svega 60 dodatnih minuta, balzam za usne, umirujuća hidratantna kremica, losion nakon brijanja, kocka leda te topli ručnik.

Ili jednostavno koristite najbolju metodu, takozvanu bolje spriječiti nego liječiti metodu:

  • Pustite bradu.
  • Dopustite da muškarac progovori iz vas.