KEMIJA U BRADI Da li je pametno koristiti Minoxidil, ili neke druge supstance za ubrzavanje rasta dlaka

Postoji tamo neki čudotvorni lijek, supstanca naziva Minoxidil, kojeg muškarci, a pretpostavljam i žene, koriste za sprječavanje otpadanja kose ili za ubrzavanja rasta kose ili tako nešto, iskreno nemam s time problema i nikad nisam posegnuo za ičim sličnim.

No, ono što mi je par puta palo napamet je korištenje nečega što bi ubrzalo rast brade, povećalo njezin volumen, bujnost. I naišao sam tako na video Erica Bandholza iz Beardbranda koji se osvrnuo na možebitnu problematiku korištenje lijeka Minoxidila u bradi.

Načelno ono što Eric govori je da ne preporuča korištenje istog, a s čime se slažem. Isto tako pristaša sam da pustimo bradu da raste svojim prirodnim tokom i prirodnim oblikom. Nema je potrebe tretirati bilo kakvim supstancama za pospješivanje rasta. Ako nečeg imamo na raspolaganju kod rasta brade, onda je to vrijeme.

Ukoliko pak nam nije suđeno da imamo bradu, odnosno naše tijelo, lice jednostavno nije lice bradonje, e onda se pomirimo s činjenicom da je nemamo i to je to. Kraj priče.

Ono što Minoxidil radi je da ubrzava starenje dlaka, odnosno pretvaranje onih prvotnih pahuljica u pravu dlaku. Ukoliko smo mladi, tinejđeri, a to isto spominje i Eric, pustimo vremenu da odradi svoje. Vrlo je neprirodno da 16 ili 17 godišnjak nosi bradu od 30ak centimetara, a koja je rasla i starila prirodnim putem.

Pogledajte svakako video te savjete Erica, ali načelno ono što on kaže, a s čime se i sam slažem, nemojte koristiti bilo kakve supstance, pa i one na prirodnoj bazi za ubrzavanje rasta dlaka. Ukoliko pak se već odlučite, posavjetujte se sa liječnikom i to najbolje dermatologom.

Za više informacija i savjeta učlanite se u ovu Facebook grupu.

Rast brade možete ubrzati – pravilnom prehranom, izbjegavanjem stresa, redovitim vježbanjem, boravljenjem i prirodi i slično. Njezin volumen pak možete jednostavno dobiti njegovajući je i hraneći je raznim uljima i balzamima na prirodnoj bazi.

I dajte vremenu da odradi svoje.