Volvo gentlemanski ispratio kapetana švedske nogometne reprezentacije

Nakon petnaest godina igranja za švedsku nogometnu reprezentaciju, kapetan reprezentacije Zlatan Ibrahimović zahvaljuje se svima na podršci i objavljuje da je odigrao svoju zadnju utakmicu u žutom dresu. Novi video Volvo Cars-a prikazuje taj važan trenutak i prati Zlatana Ibrahimovića na njegovom putu prema Švedskoj. Jedna priča završava i druga počinje, poruka je novog videa s Volvom V90, u kojem se Zlatan Ibrahimović oprašta od švedske nogometne reprezentacije. U videu Zlatan i njegova obitelj idu na emotivni put u novom Volvu V90, osvrćući se na sve teške i lijepe trenutke Zlatanove karijere. Put završava ondje gdje je sve počelo – u predgrađu grada Malmö.

„Snimanje ovoga filma bilo je emocionalno iskustvo, ali došlo je vrijeme da prepustim svoj žuti dres novoj generaciji. Za mene je bitno gledati naprijed, a ne unatrag. Novo putovanje počinje i za mene i za Volvo“, kaže Zlatan Ibrahimović. Zlatanova nogometna karijera započela je u Malmö FF u kasnim devedesetima. Švedski napadač je ubrzo dobio ugovor sa Ajaxom koji je označio početak velike nogometne karijere u kojoj je obišao talijansku, francusku i španjolsku nogometnu ligu igrajući za klubove poput Paris St-Germain, Barcelona, Juventus, Inter Milan i AC Milan.

„Ponosni smo što smo dobili priliku da podijelimo ovaj trenutak u Zlatanovom životu i karijeri. On je vrlo jak ambasador Švedske u svijetu i pokazao je da svatko može biti ponosan na svoje vrijednosti i mjesto otkuda potječe“, kaže Anders Gustafsson, izvršni potpredsjednik Volvo Cars-a za Europu, Aziju i Bliski Istok.

Zlatan je osvojio nagradu za igrača godine Guldbollen (zlatna lopta) rekordnih deset puta i to 9 puta uzastopno u periodu od 2007. do 2015. godine. Njegov ugovor u Paris St-Germainu je završio, a navodno se Zlatan još jednom bliži potpisu s jednim od najboljih nogometnih klubova svijeta.

Slijedeći prijašnji uspjeh prvog filma na kojem su radili Volvo i Zlatan po imenu „Prologue“, svjetski poznati stručnjak i dobitnik mnogobrojnih nagrada za kompoziciju Hans Zimmer stvorio je drugi film po imenu „Epilogue“, osvrćući se na završetak jedne te početak druge priče.