Gospodo, Caterpillar S60 ima i termalnu kameru

Kad vam netko spomene naziv Caterpillar na pamet vam padaju vrhunski građevinski strojevi i oprema koji su prepoznatljivi diljem svijeta. Malo manje poznata činjenica je da Caterpillar opskrbljuje vojni odnosno policijski sektor. Najmanje pak poznata činjenica je da Caterpillar proizvodi mobilne uređaje, pametne telefone, koji su po mnogočem pioniri u ovom dijelu tržišta.

Što nudi Caterpillar S60

Naravno da ne očekujemo da Caterpillar S60 bude samo puki modni detalj modernog džentlmena, što naravno i nije, međutim pametni je telefon to kojeg slobodno možete baciti s visine od 1,8 metara bez da ima ikakvih posljedica po uređaj, isto tako možete ga potopiti i do 5 metara dubine, a gadget će i dalje biti u potpunosti funkcionalan.

Caterpillar S60 - termalna kamera

Posebnost ovog modela je u tome što je opremljen FLIR kamerom. To je naime termalna kamera koja omogućava snimanje fotografija i po apsolutnom mraku. Sigurno znate što je termalna kamera i koliko bi bilo kul imati je. Slobodno stoga možemo doći do zaključka da je Caterpillar S60 pionir inovacija na području pametnih telefona.

Osim termalne tu je i klasična 5 megapikselna autofokus kamera. Ekran je dijagonale 4,5 inča te je zaštićen klasičnim Corning Gorilla Glass 3 staklom.

Baterija se ne može mijenjati što je svojevrsni standard pri današnjim uređajima. Kapacitet baterije je 3 000 mAH što daje korisniku prilično dovoljno vremena između dva punjenja. 

Caterpillar S60

Uređaj pokreće Android 5.1 koji je spremljen na 8 gigabajta prostora za spremanje podataka. Naravno tu je i micro-SD utor koji može primati kartice kapaciteta do 64 gigabajta.

S60 je inače gadget kojeg čekamo s nestrpljenjem. Svima mi koji mobitele koristimo kao alat, kao pomoć pri svakodnevici svakako ćemo objeručke prihvatiti ovaj uređaj. Svi mi koji mobitele koristimo, trošimo došli smo na svoje.

Što pak se ostatka svite tiče, ovaj uređaj je ipak zavrijedio mnogo više od toga da bude povremeni gadget za snimanje kupaonskih selfija – osim ako će nekim pukim slučajem novi trend biti – termalni selfie.

Caterpillar S60