TWITTER ISTRAŽIVANJE Da li su sve vagine (iznutra) iste?

Ponavlja autorica članka Do All Vaginas Feel Different?: An Investigation onu staru poznatu izreku da su žene s Venere, a muškarci su s Marsa, no kad je u pitanju jedna stvar,  a to je da li su sve vagine iste na osjet došli su do neviđenog konsenzusa.

Razmišljaju isto.

U anketi sprovedenoj na Twitteru ukupno se 84% posto osoba složilo da nisu iste.

16% žena glasalo je da su iste, a 84% da nisu, isto toliko i muškaraca. U anketi je sudjelovalo 511 žena i 753 muškarca.

 

No, ova anketa nekako već sama po sebi izaziva određene dvojbe. Jedna od njih je ona dobra stara – ljudima ne možeš vjerovati. Ponajviše ljudima skrivenima iza debelog zida anonimnosti.

Kako bi uopće 84% žena moglo znati kako se osjeća vagina? Da li su sami prsti toliko mjerodavni?

Osim toga, 16% muškaraca izgleda kao da uopće ne osjeća razliku?

No, ljudi i ankete poput ovih će nas i dalje uvjeravati u razne znanstveno nepotkrijepljene činjenice poput one da je zemlja ravna ploča, prsten, štogod.

Srećom pa ovdje imamo znanost, a koja mišljenje nas 84% potvrđuje.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Prosječna vaginalna duljina kreće se od 6,5 centimetara sve do 12,5 centimetara, pokazujući znatne varijacije – kao i svaka varijabla koju je studija analizirala (veličina klitorisa, labijalna duljina i širina, boja i hrapavost, vaginalna duljina, udaljenost od klitorisa do uretralnog otvora, i udaljenost od stražnjeg dijela vagine do prednjeg analnog ruba).[/perfectpullquote]

Konačno, istraživači nisu pronašli nikakav povezujući odnos između bilo kojeg drugog čimbenika poput dobi, etničke pripadnosti, seksualne povijesti ili čak rađanja.

Dakle, gospodo, sve su vagine jedinstvene.

A krkani koji su dosad mislili da “veličina vagine” ima veze s količinom partnera ili brojem djece, nadamo da ste se malo educirali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.