BLOCKS Modularni pametni sat kojeg prilagođavate vlastitim potrebama (i željama)

U današnjem svijetu prepunom ideja, ambicioznih projekata te tvrtki samo je mali broj onih koji doista uspiju i koji se relativno dugo održe na sve zahtjevnijem tržištu takozvanih pametnih artikala te potrošačke tehnologije.

Jedna takva ideja prerasla je u funkcionalan proizvod koji se nalazi iza naziva Blocks. Blocks je nastao prije tri godine, a kada je kao još uvijek rani prototip najavljen na CES 2015. Zatim je krenula kampanja na Kickstarteru, pa je bilo oko tri godine odgađanja, prolongiranja i uglavnom, ove će se godine nakon dužeg vremena  pojaviti kao gotov proizvod pojaviti na jednom od pokaznih paviljona odnosno showrooma poznatog sajma potrošačke tehnologije CES u Las Vegasu.

[adinserter block=”1″]Stoga možemo zaključiti da je ekipa koja stoji iza brenda Blocks riješila početne zavrzlame i probleme te ima ozbiljne planove, ali prije svega i uvjete zadržati se jedno duže vrijeme na ovom zahtjevnom tržištu. Jer ideja, koncept i sami proizvod doista obećavaju.

Riječ je o modularnom pametnom satu s mogućnošću proširenja funkcionalnosti. U svojoj osnovnoj inačici ovaj sat može pratiti fizičke aktivnosti nositelja, odnosno biti osobni fitness tracker, ima mogućnost integracije s Alexa osobnim asistentom, može primati obavijesti i notifikacija s mobitela.

Na sat se, a s ciljem proširenja funkcionalnosti ovog artikla, mogu spajati dodatni moduli za proširenja kao što su GPS uređaj, svjetiljka, senzor otkucaja srca, vremenska stanica, senzor mjerenja nivoa stresa, termometar, programabilna tipka, dodatna baterija i još mnoštvo toga.

Svi dodatni moduli mogu se zasebno kupiti te su dizajnirani da budu u potpunosti otporni na vodu, atmosferilije i prašinu.

Za kraj još samo spomenimo da smo prilično uvjereni da će Blocks vrlo brzo pronaći zajednički jezik i s ovim pametnim gaćama.