Gospodo, na ovom portalu sve su vijesti na jednom mjestu

Današnje more informacija na internetu najbolje je opisati kao jednu veliku, neprohodnu prašumu koju manje više nitko ne održava, a svakodnevno je pošumljavaju novim sadnicama. Pokušajte pronaći jedno specifično drvo u prašumi Amazone.

Pronalazak tog jednog drveta koje nas interesira u prašumi prilično je teška, a nekima i nemoguća, misija, koja iziskuje vremena, volje, truda, živaca, ali i određenog znanja.

Pokušajmo si vizualizirati tu količinu informacija na jednom svakodnevnom uređaju.

Naime, prema nekim posljednjim istraživanjima u ovom trenutku postoji oko 1,3 zetabajta podataka online. To su podaci koji su nam na neki od načina pristupačni te se tu ne ubraja velika većina onih podataka sakrivenih u deep webu.

Da vam približimo, 1.3 zetabajta je otprilike 1.3 trilijuna gigabajta.

Recimo da vaš iPad u prosjeku ima 16 gigabajta memorije za pohranu podataka. Kad bi htjeli sve te podatke spremiti na iPad uređaje trebalo bi nam ni manje ni više već oko 75 milijardi iPad uređaja.

Stoga, nikako se nemojte čuditi što je danas sve teži put do pronalaska željenih informacija, vijesti ili bilo kakvih podataka, stoga su serviri poput 1klik pomalo i neophodni.

Portal 1klik s nama je već duži niz godina i jedan je od rijetkih, a ako ne i jedini portal tog tipa koji će upravo tu neprohodnu šumu informacija pročistiti od nepotrebnog nam šuma te servirati vijesti koji su doista bitne i relevantne.

Čak bi mogli doći do zaključka da, ako to već nije, 1klik komotno može biti vaše homepage koji će vam iz sata u sat servirati najnovije vijesti svih vodećih elektronskih medija u Hrvatskoj. Da, svih vodećih, stoga ako ste lijeni dolaziti na Gentleman, možete nas potražiti u rubrici Man.

Takav servis upravo je za gospodu koja želi biti efektivna, informirana, a vrijeme za samo traženje vijesti, a koje će konzumirati uz čašicu Glenfiddicha, trošit će na pametnije stvari.