Sve što trebaš znati o seksu za jednu noć

seks
Foto: 123RF

Jedni tvrde da je čin seksa za jednu noć pogrešan i nemoralan, dok ga drugi veličaju. Spadate li u ovu drugu skupinu postoje određena pravila koja bi bilo dobro znati prije no što se odlučite na seks s osobom koju ne poznajete i s kojom nemate namjeru nastaviti vezu.

Povod za seks

Naravno da ovo pravilo vrijedi za svaku vrstu seksa, međutim posebno je važno kada je riječ o seksu za jednu noć. Dakle, morate biti sigurni da je povod za takav seks zato što vi, ali i vaša partnerica to uistinu želite.

Veza i seks za jednu noć

Jednostavno pitanje koje morate postaviti osobi koju ne poznajete. Ako ne želite nepotrebnu dramu, nemojte se petljati sa zauzetom osobom. Čak i ako osoba s kojom se želite upustiti u avanturicu ne poštuje svog partnera jer je spremna na prevaru, poštujte ga vi, a samim time pokazat ćete poštovanje prema samome sebi.

Recite što želite

U krevetu recite točno što želite. Kakve vrste dodira želite? Kakvu vrstu pritiska, brzine, jačine? Gdje želite da vas zadovolje? Na kraju ćete biti iznimno sretni i zahvalni što ste jasno dali do znanja što volite, a što ne. Naravno da je lakše reći nego uraditi, no ako imate dobru partnericu pružit će vam nezaboravno iskustvo.

Jutro poslije

U svojoj glavi ste prema svemu sudeći možda i spremni na seks za jednu noć, a onda se dogodi neplanirana situacija. Osjetite neku čudnu povezanost prema partnerici. Često se iskustvo seksa za jednu noć naruši s nerealističnim očekivanjima da će se kontakt nastaviti. Velika je vjerojatnost da osoba s kojom ste imali seks za jednu noć neće ostati kod vas na doručku. Svrha ovakvih susreta je zadovoljenje seksualnih potreba i nerealno bi bilo očekivati da će osoba nakon toga ostati.

S druge pak strane, ponekad seks za jednu noć prerasta u nešto više. Više od 25% neformalnih susreta dovede do izgradnje dugotrajnih veza iako su započeti s idejom čija je svrha u potpunosti suprotna od definicije veze.

Kajanje zbog seksa

Navečer ćete se možda osjećati zadovoljno, no sljedeće jutro vrlo vjerojatno ćete se osjećati loše i preispitivat ćete svoje odluke od prethodnog dana. Seks za jednu noć je zabavan dok traje, no zbog njega se kasnije možete osjećati posramljeno. Istraživanje je pokazalo kako 80% muškaraca sljedećeg dana je zadovoljno sa svojim postupcima, dok se samo 54% žena osjećaja tako. Naime, mnoge žene umjesto zadovoljstva osjećaju žaljenje ili se osjećaju iskorištenima.

Fizička privlačnost

Seksolozi su otkrili da se muški i ženski standardi znatno razlikuju kada je riječ o odabiru partnera. Muškarci su, prema istraživanjima, spremniji na odnos bez obzira je li im žena fizički privlačna, dok je ženama izgled muškarca značajan. Prema tome zaključujemo kako je ženama, neovisno o tome što se više vjerojatno nikad neće vidjeti s partnerom, ipak važno kako on fizički izgleda.

Spolne bolesti i neželjena trudnoća

”Ma, to je samo za jednu noć, sigurno se neće ništa strašno dogoditi” – ovo je apsolutno krivo razmišljanje, znate i sami! Dovoljan je jedan nezaštićeni odnos da se pokajete. S obzirom na to da vam je osoba s kojom planirate spavati sasvim nepoznata, otvoreno ju pitajte o njezinom zdravlju i spolnim bolestima.

Znamo, ako i ima neku spolnu bolest najvjerojatnije vam neće to priznati stoga usmena riječ nije garancija sigurnosti. Svaki, ali svaki put koristite zaštitu i neka vam uvijek bude pri ruci.

Tuđi osjećaji

Posljednje, ali ne i najmanje važno su osjećaji partnerice. Koliko god da osjećate iznimnu strast, uzmite u obzir kako se druga osoba osjeća. Ovo je pogotovo važno ako je u igri alkohol. Ako u nekom trenutku osjetite da iskorištavate drugu osobu, budite fer i suzdržite se od seksualnog kontakta.

Seks za jednu noć možda se čini jednostavnim, ali on može naškoditi vašem zdravlju i emocijama ako se previše vežete za osobu koju ne poznajete, stoga budite oprezni kod odabira. Postavite si pitanja poput „Osjećam li se sigurno s tom osobom? Osjećam li da mogu reći ne toj osobi? Hoću li biti u redu ako ovo neće voditi nikud? Jesu li moje želje jasne?“. Ključno je da se osjećate sigurno s osobom s kojom mislite završiti zajedno. Ako daju bilo kakve znakove potencijalnog neposluha, vaše je pravo da odustanete od interakcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.