Mitovi o bradi koji su potpuno netočni

Naslušao sam se svačeg u posljednjih dvadesetak godina. Od najobičnijih poziva na brijanje, poklona u kojima su se nalazili setovi za brijanje, pa do ozbiljnih razgovora o tome da mi brada baš nije ok i da sam bolji, ljepši i mlađi ako nemam bradu.

Bilo je i poziva da odem preko Drine i da “deves’prve” sigurno ne bi nosio bradu. Sve su to elementarna stanja uma pojedinca, koji ne vide baš daleko, a zbog mira u životu takve je najbolje izbjegnut jer ne postoje ti razgovori koji bi njih uvjerili da postoji svijet kojeg oni jednostavno ne vide, ne shvaćaju.

No, također postoji nekoliko sada već mitova o bradi, a za koje mnogi smatraju da su točni i da drže vode. Imam potrebe podijeliti ih s čitateljima i odlučno demantirati.

Brada svrbi

Brada ne svrbi. Prva tri tjedna puštanja brade svrbi koža koja je isušena i koja se privikava na bradu, odnosno potrebno je da se dlake brade odmaknu od kože kako bi je prestale iritirati. Korištenjem ulja i balzama za bradu koža i brada se hidratiziraju, a rast brade pospješuje i to kratko neugodno razdoblje jednostavno nestaje.

Za trimanje brade trebate profesionalnog bricu

Za trimanje brade trebate kupaonu. Možete to sami odraditi škarama ili aparatom za trimanje. Brica je osoba kada idete korak dalje u sređivanju brade.

Zbog brijanja brada će postati jača i deblja

Neće.

Bojanjem brade uništiti ćete bradu, vlastiti stil i izgledati ćete neugledno

Nećete. Pratite svoj stil. Budi dosljedni. Ako je dio vašeg stila bojanje brade, učinite to. Bojanje brade može dodatno sofisticirati vaš stil.  Bojanjem brade možete se dodatno istaknuti iz gomile.

Zbog brade ćete teže dobiti posao

Ako slučajno naletite na takvog poslodavca, bježite što dalje od njega. Zbog brade izgledati ćete ozbiljnije, iskusnije i odgovornije, a što vjerojatno i jeste. Ako pogledamo oko sebe, sve je više bradonja na raznim mjestima i zadacima.

Zbog brade ćete izgledati neprivlačno

Sve se svodi na vlastiti ukus, ali znanstvene studije govore suprotno – brade srednje veličine su iznimno atraktivne, dok su pune brade obilježja muškaraca za duge veze i obitelj.

U bradama se nalazu izmet

Ako je ne održavate i perete izmet u bradi vam je najmanja briga. Osim toga te iste čestice izmeta se nalaze i u zraku koji udišemo, a brada služi kao filter koji zadrži svakojake čestice koje bi inače završile u našem organizmu.