SPITFIRE OLOVKE Drvene olovke izrađene od propelera legendarnoga zrakoplova

Svakom napuštenom propeleru udahnuti je novi život.

Tijekom Drugog svjetskog rata tvrtka Hordern Richmond Aircraft izrađivala je propelere za jedan od legendarnijih zrakoplova koji su ikad letjeti nebom. Riječ je o zrakoplovu Spitfire.

Danas pak je ta tvrtka skratila naziv u Hordern Richmond te krenula u spašavanje napuštenih i neupotrebljivih propelera Spitfirea (mnoge od njih su izradili oni sami) i ponovno im udahnuti život kao prekrasne drvene olovke.

Svaki propeler, odnosno krilo propelera, izrađeno od gustog i iznimno jakog laminata drveta breze poznatijeg pod nazivom “Hydulignum”, poprečno je izrezano u više tijela olovaka. Zatim se na krajeve tijela olovaka ugrađuju metalni vrhovi i stavlja se kapica.

Na svaku je olovku također ugraviran serijski broj originalnog propelera koji je pogonio Spitfire u drugom svjetskom ratu, a iz čijeg je krila izrađena olovka.

Ovaj jedinstveni i prije svega povijesni pribor za pisanje, dolazi u krasnoj kutiji od drveta jasena, a prodaje se po cijeni od 170 funti. Tinta za punjenje se također može kupiti od originalnog proizvođača po cijeni od 5 funti.