Gospodo, želite li u 2017. pokrenuti proces uplovljavanje u bračne vode? Evo što vam je činiti

Iako smo o tome već pisali, nije na odmet ponoviti i utvrditi postojeće znanje - pustite i nosite bradu.

Bilo da se radi o dugogodišnjoj vezi koju želite dignuti na jedan novi nivo ili pak ste u traženju ozbiljnog partnera za suživot i potomstvo vrijeme je da razmislite o puštanju i njegovanju brade.

Studija provedena na uzorku od 8 520 žena, a objavljena u Journal of Evolutionary Biology govori upravo o tome da se muškarci s bilo kojim oblikom i duljinom brade smatraju prikladnijim i ozbiljnijim materijalom za ozbiljne veze.

Logika je također na strani bradatih muškaraca. Naime, žene nisu baš oduševljene pretjerano mišićavim snagatorima s jedne strane, a s druge strane ni onima s previše ženstvenog u sebi.

Naime, brada na muškom licu u mozgu žena je definirana kao poželjna nadogradnja idealiziranog izgleda muškarčeva lica (Jer ne vidi njegovo ne idealno lice :) op.a.). Sukladno tome brada znači da muškarac u svom zdravom tijelu ima dovoljno testosterona, a sama prisutnost testosterona u muškaraca znači da je isti sazrio, odrastao, a što pak je prema spomenutoj studiji savršen recept za uspješnu vezu. Žene za suživot traže zrele, uspješne i nadasve odrasle muškarce.

Ako ste ipak pristalica obrijanog lica, onda će vas žene smatrati privlačnijima na kratke staze, dakle neće u vama pronaći naš previše materijala za dugi suživot.

Od spomenutih 8 520 žena, čak je njih 8 520 (dakle sve) odabralo muškarce s bradom kad je bila u pitanju atraktivnost i dugoročna veza.

Naravno, muškarci sa bogatijom i većom bradom više su bili odabirani za brak i dugoročno situiranje, dok su oni s kratkom ili bez brade bili odabirani kao materijal za neformalne veze.

Još od Gentleman.hr

Ravnopravnost spolova izjednačavanje cijena britvica za brijanje

Gospodo, ne znam za vas, ali ja sam od danas pametniji za...
Pročitajte više o priči