Gospodo, želite li u 2017. pokrenuti proces uplovljavanje u bračne vode? Evo što vam je činiti

Iako smo o tome već pisali, nije na odmet ponoviti i utvrditi postojeće znanje - pustite i nosite bradu.

Bilo da se radi o dugogodišnjoj vezi koju želite dignuti na jedan novi nivo ili pak ste u traženju ozbiljnog partnera za suživot i potomstvo vrijeme je da razmislite o puštanju i njegovanju brade.

Studija provedena na uzorku od 8 520 žena, a objavljena u Journal of Evolutionary Biology govori upravo o tome da se muškarci s bilo kojim oblikom i duljinom brade smatraju prikladnijim i ozbiljnijim materijalom za ozbiljne veze.

Logika je također na strani bradatih muškaraca. Naime, žene nisu baš oduševljene pretjerano mišićavim snagatorima s jedne strane, a s druge strane ni onima s previše ženstvenog u sebi.

Naime, brada na muškom licu u mozgu žena je definirana kao poželjna nadogradnja idealiziranog izgleda muškarčeva lica (Jer ne vidi njegovo ne idealno lice :) op.a.). Sukladno tome brada znači da muškarac u svom zdravom tijelu ima dovoljno testosterona, a sama prisutnost testosterona u muškaraca znači da je isti sazrio, odrastao, a što pak je prema spomenutoj studiji savršen recept za uspješnu vezu. Žene za suživot traže zrele, uspješne i nadasve odrasle muškarce.

Ako ste ipak pristalica obrijanog lica, onda će vas žene smatrati privlačnijima na kratke staze, dakle neće u vama pronaći naš previše materijala za dugi suživot.

Od spomenutih 8 520 žena, čak je njih 8 520 (dakle sve) odabralo muškarce s bradom kad je bila u pitanju atraktivnost i dugoročna veza.

Naravno, muškarci sa bogatijom i većom bradom više su bili odabirani za brak i dugoročno situiranje, dok su oni s kratkom ili bez brade bili odabirani kao materijal za neformalne veze.