Slijedeće nam godine dolazi i prvi električni Harley-Davidson

Umjesto klasične V-twin tutnjave, slušat ćemo borbene zrakoplove na nosačim aviona, kažu u Harley-Davidsonu.

Još 2014. godine u Harley-Davidsonu su krenuli s idejom razvijanja električnog motocikla te su predstavili vlastiti električni prototip Livewire. I od onda pa do danas kao da su u zemlju propali.

Sve do nedavno, kada je tvrtka najavila da će već u 2019. godini krenuti s prodajom spomenutog električnog Harley-Davidson motocikla.

“Čuli ste da smo govorili o projektu LiveWire. To je uzbudljiv projekt kojeg nam je potvrdilo i preko 12 000 vozača diljem svijeta, a koji su sudjelovali u demo vožnjama. Stoga, ostaje aktivan i na tržištu će se pronaći već za nekih 18 mjeseci”, izjavio je Matt Levatich, direktor i glavni operativac tvrtke Harley-Davidson Motor Company.

“Tržište električnih vozila još je na početku i vjerujemo da će dovesti mnogo uzbuđenja na globalnom nivou kako u tradicionalnim, tako i netradicionalnim sferama”, rekao je.

Mark-Hans Richer, potpredsjednik i marketinški stručnjak tvrtke pak je izjavio: “Projekt LiveWire više je poput prve električne gitare, a ne električnog automobila. To je izraz individualnosti i stila koji se eto polako transferira u električno.

LiveWire će na dovesti neviđeno dosadašnje ubrzanje motocikla te nedvojbeno donijeti novi zvuk, a umjesto Harleyjeve tradicionalne V-twin tutnjave.

“Zvuk je poseban dio uzbuđenja”, rekao je Richer. “Razmišljajte o borbenom zrakoplovu na nosaču zrakoplova. Jedinstveni zvuk motocikla LiveWire osmišljen je da bude različit od klasičnog motora s unutarnjim sagorijevanjem, ali različit i od ostalih električnih motora na tržištu.”

Za sve ćemo to, gospodo, morati sačekati do slijedeć godine.