SINGLE MALT FOND Kao što znamo, whisky je uvijek bio dobra investicija

Ako imate nešto novaca sa strane i razmišljali ste o investicijama, nekako smo uvjereni da su vam planovi ulaganja bili usmjereni, između ostalog, i u kriptovalute. Dozvoljeni su prilično mali ulozi, dakle dovoljno je već 100 dolara ili eura i možete očekivati o nekakvim zaradama, a i samo je tržište volatilno, odnosno nepredvidivo, pa tih 100 dolara već krajem tjedna može prerasti u 200 dolara. No, isto tako može i pasti, pa čak i na nulu. Tržište kriptovaluta je prilično riskantno.

Tu su još i zlato, dionice, nekretnine, razni startupovi, web mjesta poput ovog našeg, ali u zadnje vrijeme, a doista se pitamo zašto im je trebalo tako dugo, otvoreno je tržište investiranja u viski.

Ovo je još uvijek pionirski pothvat, ali tržište je to koje bi trebalo biti skoro pa sigurno za povrat investicije, jer najveći dio cijene viskija definira se prema njegovoj starosti. Što pak znači s druge strane da ovo tržište nije baš najbolje za dnevne ili tjedne, odnosno kratkoročne trgovine, već se radi o dugoročnom investiranju.

Fond je osnovala grupica ljubitelja viskija iz Švedske, a princip rada, odnosno investiranja je najsličniji onome u zlato. To znači da vaš novac ulazi u investiranje iznimno rijetkih i limitiranih serija viskija koje se nalaze u posjedu ovog fonda. Iako na prvi pogled izgleda riskantno, a što naravno i je, jer manje više sva su investiranja popraćena određenim rizikom, predviđeni godišnji povrat investicije odnosno rast vaše investicije može iznositi i do 25%.

Netko tko je došao s tržišta dionica to izgleda puno i malo sumnjivo, no nekome tko se bavio kriptovalutama, ovakav povrat je čak i prilično mali. Bitcoin ima tendencije unutar godinu dana narasti i do 200%. Nije da se nije događalo.

U ovom trenutku fond dozvoljava ulaze samo investitorima iz Švedske i to s početnim ulozima od 1 000 eura, no samo je pitanje vremena kada će otvoriti svoja vrata i stranim investitorima s malo većim ulozima.

Svima ostalima pak je ovo dobar primjer i ideja za otvaranje jednog novog biznisa.