SEXTON IRISH WHISKEY Viski koji će vas prije svega osvojit svojim izgledom

Sexton Irish Whiskey vas neće toliko osvojiti svojim snažnim okusom, ali će vas zato osvojiti svojim izgledom.

Sexton Irish Whiskey dio je prilično bogate povijesti irskog viskija, a prepoznatljiv je po svom snažnom okusu. Iako ovaj single malt nije baš za svako nepce razlog zbog kojeg ga želimo imati u kućnom baru je boca u kojoj dolazi.

Ovaj single malt whiskey je rađen prema tradicionalnoj irskoj recepturi te je za njega u potpunosti korišten irski ječam, odnosno slad. Prošao je tri destilacije u ponajboljim bakrenim kotlovima u Irskoj te je ostavljen da dozrijeva u sherry hrastovim bačvama. Još jedan podatak koji ističe ovaj viski iz gomile je to da je za njegov nastanak odgovorna jedina ženska majstorica destiliranja viskija na obalama Sjeverne Irske.

Sexton viski bogatih je aroma suhog voća s laganim finišom koji otkiva dozrijevanje u hrastovim bačvama. Po samom okusu ovaj viski ne spada među najbolje irske viskije, međutim boca u kojoj dolazi prilično je nevjerojatna i svakako drugačija od ostalih. Sa svojim snažnim punim crnim dizajnom te zlatnim elementima izgledat će više nego savršeno u vašem kućnom baru, odnosno šanku.