SEDAM RAZLOGA zašto niste uspješni onoliko koliko bi trebali biti

Ovih sedam razloga vrlo je vjerojatno uzrok vašeg ispod prosječnog uspjeha, odnosno sedam razloga koji vas drže na kratkoj uzici. Ovakva se pitanja mnogi pitaju, ovih su situacija mnogi i svjesni, ali tek rijetki će se trgnuti i pronaći rješenje za svaku od njih.

Razmišljate negativno

Uvijek vidite priliku u nekoj poteškoći, nađite rješenje, umjesto da u svemu pronalazite poteškoće. Cinizam je progresivno i prirodno stanje za mnoge, ali moramo znati da postoji velika razlika između cinizma i negativnog razmišljanja. Ne smijemo se plašiti neuspjeha.

Disciplina i rastresenost

Ukoliko ste disciplinirana osoba daleko ćete dogurati. Budite uvijek u mogućnosti te imajte snagu reči ne nečemu što vam je ugodno, blagonaklono i divno.

Komplicirate stvari

Maknite se od detalja i sitnica te pogledajte kompletnu sliku. Bavljenjem detaljima i sitnicama biti ćete neefikasni te će vam okupirati svo vrijeme i energiju.

Ne donosite odluke

Imajte muda i donesite odluku. Ne razmišljajte i ne donosite odluku vječno. Donesite odluku i riješite problem. Donesite makar krivu odluku, ali donesite je. U suprotnom drugi će je donijeti umjesto vas. 

Ne riskirate

Znate onu staru – tko ne riskira ne profitira. Dok god učite na greškama i promašajima u životu sigurni ste da ste na pravom putu.

Još nije savršen trenutak

Nikad neće ni biti. Ne čekajte neki imaginarni, bogom dan, savršeni trenutka. Savršeni trenutak je upravo sada. Iskoristite svaku priliku umjesto da čekate da vam netko omogući taj “savršeni trenutak”

Lijeni ste

Ako vam je pametnije večer provesti u kafiću ili izležavanju pred TV-om umjesto u lovu na prilike ili ako ste stigli s posla digli noge u zrak, uzeli novine i svakoj prilici rekli – ne, kad sam doma ne radim, moje radno vrijeme je prošlo – onda je vrijeme da uspjehu kažete laku noć.