Ovo je dama koja predstavlja strah i trepet svetim ratnicima ISIS-a

Kas se pitamo čega odnosno koga se pripadnici ISIS-a najviše boje i što ili koga najviše mrze, iznenaditi ćemo se da je na vrhu tog popisa kurdska žena Joanna Palani. Žena je to koja je odlučila uzeti oružje u ruke i boriti se protiv terorista i najvećeg zla diljem Sirije i Iraka.

Naime, ISIS je izgleda toliko “uplašen” od te žene, ali i žena općenito da je ponudio nagradu od milijun dolara u zamjenu za njezin život. Razlog tome nije njezina nadljudska snaga, već uvjerenje pripadnika ISIS-a i ratnika islama da ukoliko budu ubijeni od ženske ruke neće završiti u svome raju i svim blagodatima koje ih navodno tamo očekuju.

Njihova vjera i uvjerenje, a volimo to usporediti više s ispranim mozgom, je toliko snažno da se ti ratnici doista boje umrijeti od ženske ruke. Na kraju krajeva u njihovom svijetu žene nemaju nikakva prava i vrlo se često prodaju kao roblje.

Joanna i njezina obitelj još su dok je bila dijete dobili azil u Danskoj gdje je odgajana u europskoj kulturi i gdje su joj omogućene i sve kvalitete slobodnog života i jednakih prava za sve. Njezina inspiracija je borba za prava žena i za demokraciju, a to je upravo razlog zašto je 2014. godine napustila školovanje političkih znanosti kako bi se priključila borbi protiv ISIS-a.

Jedna pomalo ironična situacija u cijeloj priči je što se u Kopenhagenu trenutno vodi sudski proces protiv nje iz razloga što nije poštivala odluku suda koji joj je na 12 mjeseci zabranio izlazak iz Danske. Ukoliko bude proglašena krivom prijeti joj dvogodišnja zatvorska kazna.

Nedavno je povodom toga objavila komentar na Facebooku:

Kako mogu predstavljati opasnost Danskoj i ostalim država jer sam vojnik u službenoj danskoj vojsci koja je posebno obučena za borbu protiv ISIS-a.

Da, i mi se to pitamo, no Danska je uvela zakon kojim se želi spriječiti protok ISIS boraca iz Danske na Bliski istok i zbog tog se zakona trenutno nalazi u pritvoru u Kopenhagenu gdje je čeka suđenje.

Nažalost, ovoj ratnici za ljudska prava i ratnici protiv terorizma ne samo da je život ucijenjeni na milijun dolara, već i država za čije ideale se bori prijeti da će je strpati u zatvor.

Oh, ironičnog li svijeta oko nas.