Kada tražite savršenstvo zvuka, tražite VAC Statement 450

Ime VAC odnosno Valve Amplification Company kroz svoje se postojanje preobrazilo u svojevrsnu legendu što se tiče audio inženjeringa. Proizvod kojeg danas predstavljamo nosi naziv VAC Statement 450 i dolazi nam s cijenom od 46 tisuća dolara.

Za akustičnu perfekciju, koju nam ovo pojačalo osigurava, brine se posebno rađeni elektronički elementi te jedinstveni dizajn uređaja. Kućište, a koje se sastoji od dva dijela, odnosno dva elementa, s najvećom je pažnjom proizvedeno i lakirano od strane samog proizvođača i to u za to namijenjenim pogonima tvornice.

U donjem dijelu kućišta nalazi se napajanje koje koristi tri specijalno proizvedena transformatora koji su zasebno izolirani kako bi se proizvodilo i širilo što manje vibracija. U gornjem dijelu pak se nalazi sklopovlje pojačala koje je građeno od serije cijevi (tuba) s ručno proizvedenim i ugrađenim komponentama.

VAC pojačala rade na principu mjerenja frekvencija basa te su poznata po savršenim srednjim i visokim frekvencijama.

Spomenimo još da oba elementa teže 90 kilograma, a kako se radi o mono blokovima, potrebna su vam dva, svako za po jedan kanal, odnosno zvučnik.

Kada tražite savršenstvo zvuka, tražite VAC Statement 450