KAKO RADI TV? Pogledajte kako televizor proizvodi sliku

Slobodno možemo reći da se reprodukcija slike na televizoru bazira na optičkoj varci i iluziji. Stoga, gospodo, ne vjerujmo svemu što vidimo na TV-u

Standardi digitalni HD video (recimo kada gledate film) prikazuje 24 sličice u sekundi (24 fps) te tako kreira iluziju slike u pokretu.

Da bi demonstrirali i prikazali tu iluziju koja se krije u gledanju TV ekrana The Slow Mo Guys koristili su dvije metode snimanja. Jedna je takozvana hi-speed metoda snimanja gdje je rezultat bio usporena snimka i do 300 000 puta, dok je druga metoda takozvano makro snimanje, kojom su prikazali da danas svi standardni LED i OLED HD televizori, odnosno i svi moderni televizori, sliku prikazuju kao seriju neovisnih piksela, a gdje je svaki piksel podijeljen na tri segmenta – crveni, zeleni i plavi, odnosno RGB spektar.

Paljenjem i gašenjem, odnosno promjenom intenziteta svake od boja na jednom pikselu dobivamo iluziju slike u pokretu, odnosno iluziju boje.

Za snimanje usporenih snimaka koriste Phantom Flex i Phantom V2511 kamere koje mogu snimati od 1 600 pa sve do 380 000 sličica u jednoj sekundi. Za usporedbu, vaša savršena i moderna DSLR ili kamera mobitela uspijeva snimiti 24 odnosno 60 sličica u sekundi.