Quiff je skoro pa savršena ne kirurška zamjena za kosu

Jednom kad muškarac dođe u neku fazu gdje počinje gubiti kosu, ponajviše ako se to počne događati dok je još relativno mlad vrlo rado će posegnuti za bilo kakvim sredstvima i načinima da tu svoju ćelavost prikrije, eliminira ili je prihvati na najbolji mogući način, a to je kompletno brijanje glave kao zadani stil.

No, nisu svi zadovoljni potonjim, a razne tablete, ulja, sredstva, presađivanja, stimulacije rasta kose jednostavno ne daju one prave rezultate, ako daju uopće. Ljudi su još relativno daleko u nekom znanstvenim sferama, a da bi se uspješno borili protiv ljudske genetike. Da, pomalo smo licemjerni, ne volimo GMO hranu, ali bez ikakvog ustručavanja bi krenuli u modifikaciju vlastitih gena, a da imamo bujne kose i brade i tko zna što sve ne.

Dva mladića iz Surreya u Engleskoj dosjetili su se nečeg prilično jednostavnog, ali opet savršenog. U nekoj slobodnoj interpretaciji možemo reći samo da su na tupe stavili lijepilo, no to ipak ne bi bilo baš najljepše od nas, jer kako oni tvrde to nije tupe, to je Quiff.

Povod osmišljavanju Quiffa je dugogodišnji gubitak kosa u vlastitim obiteljima, pa tako i kod njih samih, te činjenica da sve što su isprobali na tržištu od operacija i transplantacija preko raznih lijekova, tretmana i pripravaka za kosu nije urodilo nikakvih plodom.

I tako je nastao Quiff, ne kirurška zamjena za kosu.

Iako na prvi pogled, ali i na drugi, izgleda da se radi o tupeu, postoje mnoge prednost Quiffa.

Kod narudžbe svaka se kosa posebno dizajnira prema potrebama i željama kupca, od boje, duljine, gustoće, valovitosti i tako dalje. Drugim riječima dizajnirate si vlastitu frizuru odnosno stil.

Kosu kad se jednom stavite na glavu nije potrebno skidati preko noći ili za vrijeme tuširanja odnosno kupanja. Ona komotno na vašoj glavi može provesti 6 tjedana bez skidanja. Ipak dečki preporučuju skidanje svakih 3-4 tjedna radi čišćenja samo kose i tjemena te nanošenja novog ljepila.

Jedna kosa vas drži oko 6 mjeseci kada je potrebno naručiti novu.

Što pak se cijene tiče, e tu treba malo stati na loptu. Ako naručujete samo kosu onda je cijena Quiffa 1200 funti. Uz prilagodbu, dizajn, savjete, mjerenja cijena raste i do 2000 funti. Svaki kasniji Quiff, znači svakih 6 mjeseci to je još dodatnih 1000 funti.

Pa sad tko voli nek izvoli.

Usporedbe radi, set za brijanje glave, onaj ponajbolji može vas koštati oko 1000 kuna i držat će vas barem deset godina. Njime ćete svakih par mjeseci izbrijati ono malo kose što vam izraste. Ulja i grooming sredstva za bradu vas koštaju oko par sto kuna godišnje, a možete ih proizvesti i doma, a umjesto mladića s gornje slike i videa možete izgledati i ovako:

ili ovako: