Rolls-Royce Vision Next 100 je vozilo iz nekog paralelnog svemira

Rolls-Royce Vision Next 100 službeno je predstavljen u Londonu i predstavlja njihovu viziju budućnosti u luksuznom prijevozu. 

Ovo vozilo je u potpunosti oličenje vizije, odnosno konceptno vozilo koje prestavlja luksuznu limuzinu iz tvornice Rolls-Royce kakve ćemo moći viđati po cestama za već tridesetak godina.

Osim luksuza kojeg nimalo ne nedostaje, 103EX, kako je i radno ide ovog vozila, je u potpunosti autonoman, što znači da u ovom avionu pilota nema, te ćemo svoje putovanje od točke do točke b u potpunosti prepustiti računalima.

Možda riječ računalo zvuči malo previše spartanski s obzirom na asistenticu koja će se nalaziti u svakom vozilu. Naravno, asistentica je digitalne naravi i tu je na raspolaganju kao vozač, kao domaćin, ali i kao osobni asistent koji će nas u svakom trenutku informirati o aktivnostima, obvezama i sastancima na koje nas vozi, ali i šire. Naravno ona ima i svoje ime – Eleanor.

O tehničkim detaljima je teško sad pisati, a ionako nisu tema ovog portala, jer teško je vjerojatno da će pogon ovog vozila za tridesetak godina biti imalo sličan pogonima koje imamo danas.

Rolls-Royce Vision concept, Goodwood Photo: James Lipman / jameslipman.com

Rolls-Royce Vision concept, Goodwood Photo: James Lipman / jameslipman.com

Rolls-Royce Vision concept, Goodwood Photo: James Lipman / jameslipman.com

P90223427_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223434_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223435_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223436_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223438_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223442_highRes_rolls-royce-vision-n

P90223449_highRes_rolls-royce-vision-n

Photo: James Lipman / jameslipman.com