Ni Brexit neće spriječiti britansku gospodu da posjete Festival brzine u Goodwoodu

Novi Nissan GT-R osvojit će brojne posjetitelje na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu. Taj legendarni superautomobil znatno je dorađen kako bi zadržao ono što mu i pripada; status najpoželjnijeg automobila među ljubiteljima automobila diljem svijeta, a oduševljenoj publici naklonit će se ovog vikenda (23. – 26. lipnja).

I britanski vozač NISMO-a Jann Mardenborough vraća se na goodwoodsko brdo gdje je već potvrdio svoj status legende. U lipnju 2014., gamer koji je postao trkač sa svojim je Nissanom GT-R NISMO Time Attack srušio rekord za najbrži uspon uz stazu dugu gotovo dva kilometra, ostvarivši vrijeme od 49,27 sekundi. Ove će godine Mardenborough upravljati novim Nissanom GT-R za 2017. poboljšanim u najvažnijim područjima. Snaga 3,8-litrenog V6 motora s dvama turbopunjačima povećana je na 570 KS, a brojne su ga izmjene dinamičkih postavki učinile profinjenijim no ikad prije. Najveće su promjene zahvatile unutrašnjost, koja je sada mnogo profinjenija i luksuznija, a izmijenjen je i dizajn prednjeg i stražnjeg kraja za suvremeniji izgled.

Tisuće posjetitelja Festivala moći će u virtualnom svijetu sa suvozačeva sjedala novog GT-R-a osjetiti uzbuđenje uspona s Mardenboroughom za upravljačem. Nissan je s pomoću uređaja Samsung Gear VR i najnaprednijih dinamičkih sjedala stvorio prvi 4D vozački simulator virtualne stvarnosti. U vožnji s velškim trkačem u legendarnom GT-R-u istovremeno će moći uživati do 15 posjetitelja.

U stvarnom će svijetu još jedan rekorder paliti gume pred očima posjetitelja Festivala za upravljačem GT-R-a NISMO, vlasnika rekorda u Guinessovoj knjizi. Taj je automobil u travnju ove godine srušio rekord za najveću brzinu postignutu u driftu: pod kutom od 30 stupnjeva vozio je zapanjujućom brzinom od 304,96 km/h!

Izložen će biti i Nissanov dron GT-R: jedan od najbrže ubrzavajućih dronova na svijetu. Posebno napravljen za utrku s novim GT-R-om u Silverstoneu, taj dron do 100 km/h ubrzava za samo 1,3 sekunde.